DPS: Zašto je Krivokapić izdao Crnu Goru?

Iz vladajuće stranke su podsjetili da je SDP zajedno sa DPS-om provela u vlasti 18 godina, po njihovim riječima, najmanje dva državna uređenja kroz koja je Crna Gora morala proći na putu ka punoj nezavisnosti
56 pregleda 88 komentar(a)
DPS, Foto: Dps
DPS, Foto: Dps
Ažurirano: 08.02.2017. 17:50h

"Socijaldemokratskoj partiji Ranka Krivokapića ni ovog puta se nema što reći osim ponoviti pitanje – gdje ste bili 18 godina, a i onih prethodnih sedam? Ili da ih podsjetimo na onu narodnu "pljuni gore, pa na sebe“, saopšteno je iz DPS-a nakon što je u suprotnom smjeru otišlo nekoliko optužbi na račun bivšeg premijera Mila Đukanovića.

"SDP-u bi mnogo korisnije bilo da se manje zalijeću glavom u zid, a više da se posvete izvlačenju iz nezavidne političke situacije u kojoj se ta partija našla zahvaljujući povrijeđenoj sujeti bivšeg predsjednika crnogorske Skupštine", piše u saopštenju.

Iz vladajuće stranke su podsjetili da je SDP zajedno sa DPS-om provela u vlasti 18 godina, po njihovim riječima, najmanje dva državna uređenja kroz koja je Crna Gora morala proći na putu ka punoj nezavisnosti.

"Prije toga, Ranko Krivokapić je u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije, kao predstavnik svoje partije, davao legitimitet svakoj odluci koja je u tim sazivima donijeta. Zato političko cijemjerje SDP-a propada na novo dno svaki put kada porede sebe sa nekadašnjim Liberalnim savezom, makar dok još uvijek ima onih koji se sjećaju kakav je u to vrijeme bio odnos LSCG prema „principijelnosti“ SDP-a. A današnja tijesna saradnja i koalicija SDP-a sa Demokratskim frontom, izvornim čuvarima svih ideja koje Krivokapić pominje u svom saopštenju, najbolje svjedoči o tome koliko je i jednima i drugima stalo do države Crne Gore, koju bi najradije predali u tuđe ruke, jer sami ne bi znali što da čine sa njom", mišljenja su u DPS-u.

Oni su saopštenje SDP-a nazvali "dripačkim, a onda naveli da bi najprikladniji komentar mogla biti ona narodna izreka:"Podiži sirotu za svoju sramotu”.

"Umjesto izanđalih onovremenih frazetina kojima bi Ranko da zataška svoje sramno držanje posljednjih godina, nek' odgovori crnogorskoj javnosti: zašto je izdao Crnu Goru? Zašto se priklonio anticrnogorskoj opoziciji, zašto je u kolu s rušiteljima crnogorske države... Na sve njegove političke bezobraštine, stalno ćemo mu postavljati ovo pitanje. Iako je nama to poodavno jasno", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: