DPS: "Zdravo Berane" punilo opštinska preduzeća rođacima i prijateljima

Kako navode iz beranskog odbora Demokratske partije socijalista, broj zaposlenih u opštinskim preduzećima za vrijeme vlasti koalicije "Zdravo Berane" je udvostručen
6 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 24.01.2018. 15:24h

Kako je aktuelna beranska vlast zloupotrebljavala novac građana i preusmjeravala ga u opštinska preduzeća u kojima je zapošljavala svoju rodbinu i partijske poslušnike, svjedoči nevjerovatan podatak da je broj zaposlenih u opštinskim preduzećima za vrijeme vlasti koalicije "Zdravo Berane" udvostručen, navode iz beranskog odbora Demokratske partije socijalista.

Tako je, kako su kazali, d.o.o. Agencija za izgradnju i razvoj Berana u 2014. godini imala 34 zaposlena, a samo dvije godine kasnije taj broj se više nego udvostručio i iznosio je čak 73. U d.o.o. Komunalno, dodaju, broj zaposlenih je za godinu dana, od 2016. do 2018. porastao sa 129 na 208.

"Ovo uhljebljavanje partijskih kadrova po svaku cijenu u opštinska preduzeća, rezultat je međusobnih ucjena, koje su nezakonitim i skandaloznim Sporazumom o opstanku na vlasti, čelnici "trule koalicije" potpisivali, obavezujući se da će se ljude zapošljavati samo ako dobiju dozvolu odborničkog kluba DF! Nažalost, ovo je samo jedan primjer kako se umjesto na unaprjeđenje grada i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru, novac trošio na partijske poslušnike, od kojih, kao što je poznato, većina ni ne dolazi na posao," zaključuju iz OO DPS Berane.

Bonus video: