Dragičević: Đeljošaj nije bio na čelu kluba zato što je lijep

“Nema to zadovoljan - nije zadovoljan. Red je red. Na osnovu tog sporazuma je i Nik Đeljošaj došao na mjesto šefa Kluba, nije zato što je lijep ili dobar”, prokomentarisala je poslanica za “Vijesti”
77 pregleda 6 komentar(a)
Ljerka Dragičević (Novina)
Ljerka Dragičević (Novina)
Ažurirano: 18.03.2016. 20:29h

Poslanica Hrvatske građanske inicijative (HGI) Ljerka Dragičević kazala je da odluka da ona preuzme predsjedavanje poslaničkim klubom manjinskih partija konačna, iako aktuelni šef kluba Nik Đeljošaj ne želi da ga ona naslijedi.

Prema saznanjina “Vijesti”, Đeljošaj, koji 20. marta treba da prepusti funkciju, bi umjesto Dragičevićeve na čelu kluba radije vidio poslanika Force Gencija Nimanbegua.

Dragičevićeva je juče kazala da je odluka o osmomjesečnoj rotaciji šefa Kluba manjinskih partija definisana 2012. sporazumom članica Kluba, koji čini još i LPCG.

“Nema to zadovoljan - nije zadovoljan. Red je red. Na osnovu tog sporazuma je i Nik Đeljošaj došao na mjesto šefa Kluba, nije zato što je lijep ili dobar”, prokomentarisala je poslanica za “Vijesti”.

To što on smatra da bi na čelu Kluba trebalo da bude poslanik iz redova albanskih partija, jer one imaju najviše mandata, Dragičevićeva smatra nepoštenim.

“To nije fer. Red je da idemo onako kako smo se dogovorili. Jer to nije partija, pa da ima dva poslanika. To su dvije partije. Svaka koja dođe na red biće na čelu”, kazala je.

Na pitanje da li je njen izbor za šeficu Kluba konačan, Dragičevićeva je potvrdila da jeste, a što se tiče nezadovoljstva Đeljošaja, samo je poručila da “nekome riječ vrijedi, a nekome ne”

Bonus video: