DSJ: Jušković predsjednik, isključeni Asanović i Laušević

Skupština je izabrala i novi Glavni odbor. Na Skupštini je dopunjen program stranke koji se odnosi na međunarodnu saradnju
271 pregleda 0 komentar(a)
DSJ, skupština, Foto: Demokratski front
DSJ, skupština, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 05.05.2015. 12:34h

Nebojša Jušković izabran je za novog predsjednika Demokratske stranke jedinstva (DSJ), na vanrednoj Skupštini, dok su isključeni iz partije vršilac dužnosti predsjednika Radovan Asanović i potpredsjednik Miljan Laušević.

“Ovom Skupštinom završen je višemjesečni sukob sa Asanovićem i Lauševićem, zbog odstupanja od izvornih principa, privatizovanja stranke, finansijskih zloupotreba, falsifikovanja dokumenata, lažnog predstavljanja, čime se stranka vratila izvornim principima i njenim osnivačima, članovima i simpatizerima”, kaže se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, Asanović i Laušević su isključeni iz DSJ i zbog, kako se navodi, skandaloznog pokušaja da se partija isključi iz DF-a.

“I povedu je u novi, sumnjivi Demos, čiji je odnos prema NATO-u krajnje problematičan, a čijem je lideru odlazak u američku ambasadu u Crnoj Gori draži od naše majke Srpske pravoslavne crkve i velike Rusije. Borba protiv korupcije u sopstvenim redovima legimitiše nas da se obračunavamo sa korupcijom na svim nivoima”, kaže se u saopštenju.

Skupština je snažno podržala i zaključila da DSJ ostaje dio Fronta, čiji je jedan od osnivača bio i prvi predsjednik DSJ, Zoran Žižić.

Skupština je izabrala i novi Glavni odbor. Na Skupštini je dopunjen program stranke koji se odnosi na međunarodnu saradnju.

Iz DSJ su ukazali da se stranka zalaže za učvršćivanje viševjekovnih bratskih veza sa Rusijom, zbog istorijskih obaveza i sadašnjosti i budućnosti.

“Podsjećamo da je DSJ prva stranka u Crnoj Gori koja se od svog osnivanja zalagala za najtješnje odnose sa Rusijom, i imala konkretan plan učlanjivanja Crne Gore u sve međunarodne, ekonomske i bezbjednosne institucije u kojima se nalazi Rusija. Shodno tome, DSJ se oštro protivi ulasku Crne Gore u NATO”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: