Duda najavio posjetu Crnoj Gori naredne godine

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsjednika, Duda je ocijenio da su odnosi dvije države izuzetno dobri i potvrdio "nastavak snažne podrške Poljske evropskoj integraciji Crne Gore i regiona"
100 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Andžej Duda, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Milo Đukanović, Andžej Duda, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 03.12.2018. 18:22h

U okviru Samita lidera 24. Konferencije država ugovornica Okvirne koncencije UN-a o klimatskim promjenama, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa domaćinom konferencije na predsjednikom Poljske Andžejom Dudom.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsjednika, Duda je ocijenio da su odnosi dvije države izuzetno dobri i potvrdio "nastavak snažne podrške Poljske evropskoj integraciji Crne Gore i regiona".

"Vaš region je veoma važan i podržavamo vaše ambicije za članstvo u EU", kazao je Duda, i u tom kontekstu najavio posjetu Crnoj Gori i regionu naredne godine i pozvao Đukanovića u posjetu Varšavi, navodi se u saopštenju.

Đukanović je, kako se dodaje, izrazio zadovoljstvo odnosima dvije države i najavljenom posjetom predsjednika Dude Crnoj Gori i državama Zapadnog Balkana.

"Predsjednik je potvrdio snažnu opredijeljenost Crne Gore za nastavkom usvajanja evropskih vrijednosti i njihovim promovisanjem u regionu. Ukazao je na značaj očuvanja vizije ujedinjene Evrope, ubijeđen u, kako je kazao, snagu te vizije i istakao da je integracija regiona ključna za ukupnu stabilnost i napredak", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: