Đukanović: Afera listing je napad na Crnu Goru

Predsjednik DPS-a smatra da tužilaštvo, policiju, i druge nadležne državne organe očekuje zahtjevan posao da tu istragu sprovedu u, kako je kazao, mogućoj mjeri do kraja
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.12.2011. 20:04h

Afera Listing napad je na Vladu i na Crnu Goru, ocijenio je predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović.

"Za mene nema nikakve sumnje da je glavni cilj bila Crna Gora i njen evropski put, i da su (Igor) Lukšić i (Milan) Roćen odabrani kao, da kažem, najistaknutiji predstavnici crnogorske Vlade upravo na tim evropskim zadacima", kazao je Đukanović Televiziji Crne Gore.

On smatra da tužilaštvo, policiju, i druge nadležne državne organe očekuje zahtjevan posao da tu istragu sprovedu u, kako je kazao, mogućoj mjeri do kraja.

"I da pokušaju da odgonetnu ko je najodgovorniji za ono što nam se dogodilo“, dodao je Đukanović.

Napad na Kapičića sramota

On je, komentarišući napad na penzionisanog generala Jugoslovenske narodne armije i narodnog heroja Jova Kapičića, kazao da je to velika sramota.

"Da neko atakuje na život čovjeka od 93 godine zaista govori o jednoj apsolutnoj beskrupuloznosti, šta god da su motivi napada", smatra Đukanović.

Prema njegovim riječima, taj napad je sve državne organe u Srbiji stavio na veliko iskušenje, i oni treba da pokažu energičnost i efikasnost u istrazi.

"I da pokažu da, bez obzira što se politički razlikujemo i što imamo različite vrijednosne sudove o ovom ili onom dijelu naše istorije, postoji nešto što poštujemo, a to su godine", kazao je Đukanović.

Bonus video: