Đukanović: Bar je uzoran model urbanističke infrastrukturne uređenosti

"Prošli smo finansijsku konsolidaciju i sada slijedi period investicija u Baru", dodao je Srzentić
62 pregleda 20 komentar(a)
Zoran Srzentić, Milo Đukanović, Foto: Radomir Petrić
Zoran Srzentić, Milo Đukanović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 06.09.2016. 18:52h

Tokom radne posjete Baru predsjednik Vlade Milo Đukanović u pratnji ministara danas popodne održao je sastanak sa predsjednikom Opštine Bar Zoranom Srzentićem i čelnicima lokalne samouprave i nekoliko barskih opštinskih preduzeća. Nakon ovog susreta, Đukanović je novinarima kazao da je Bar „ne samo za crnogorske uslove“ uzoran model urbanističke infrastrukturne uređenosti, te da je sa domaćinima razgovarao o projektima opštinskog razvoja.

"Nakon kvalitetno obavljenog posla na planu vodosnabdijevanja i zbrinjavanja čvrstog otpada, predstoji rješavanje prečiščavanja otpadnih voda, čime se postiže kompletna infrastrukturna uređenost. Na tim temeljima možemo imati realan optimizam za razvoj privrednih djelatnosti. Bar nije tipičan turistički grad, već ima i druge jako važne djelatnosti koje su već razvijene, ali se mogu i nadograđivati. Razgovarali smo i o podizanju postojećih turističkih kapaciteta na viši nivo, kako da se mobilišu i motivišu investitori da objekte koje su kupili, a nijesu ih još doveli u stanje koje traži barska turistička privreda, to i urade.Treba donijeti i važne, prije svega političke odluke, kako krenuti u realizaciju najvažnijih razvojnih projekata na području barske opštine koji će dovesti do novih visokokvalitetnih turističkih struktura koje će bitno unaprijediti turističku privredu Bara i Crne Gore", naveo je pored ostalog Đukanović, koji se poslije tog sastanka u velikoj sali SO Bar sreo sa OO DPS Bara u proširenom sastavu.

Srzentić je kazao novinarima da je u razgovoru o razvojnim projektima Bara utvrđeno da je za dalji napredak ključna realizacija započetih projekata u turizmu - Maljevika i Buljarice, te da je istaknuto da finansijska stabilizacija ove opštine „pokazuje dobar pravac“.

"Prošli smo finansijsku konsolidaciju i sada slijedi period investicija u Baru", dodao je Srzentić.

Bonus video: