Đukanović: Biću i premijer, samo za ljubav Pozitivne

"Napustite ovu političku utakmicu, jer vi nijeste takmičari u njoj, prihvatite da će koalicije za Evropsku Crnu Goru pobijediti i formirati Vladu", kazao je lider DPS-a
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2012. 20:42h

Lider DPS Milo Đukanović poručio je iz Budve svojim političkim konkutrentima, da je "spreman za njihovu ljubav da bude premijer", a da oni priznaju poraz na ovim izborima i napuste političku utakmicu.

"Vidim da oni ne spavaju od muke ko će od nas biti premijer. Ono što nam time nenamjerno poručuju je da oni u stvari fingiraju ovu političku utakmicu, da učestvuju u najboljem slučaju u ulozi onog zeca u atletskoj trci koji ne računa na duge staze, nego da istrči stotinjak metara i da nakon toga odustane", kazao je Đukanović i dodao:

"Evo im moje ponude za časno napuštanje te trke... Napustite ovu političku utakmicu, jer vi nijeste takmičari u njoj, prihvatite da će koalicije za Evropsku Crnu Goru pobijediti i formirati Vladu. Onda nakon takvog gesta, spreman sam za vašu ljubav i da budem premijer", kazao je Đukanović koji je Budvu nazvao prijestonicom politike DPS-a.

"Maloprije sam Milu rekao, ne zna šta će se desiti ako on ne bude premijer, jer ova Pozitivna ne može izdržati, hoće ili biti ili ne", rekao je potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović i dodao:

"Imam utisak da prosto se tu negdje pojavljuje edipalni kompleks. Ono što javno napadaju i javno govore liči na osporavanje oca koga tajno obožavate, slijedite i nastojite učiniti sve kako bi išli njegovim koracima. Naravno, mi ćemo izabrati premijera kada dođe za vrijeme, izabraćemo najboljeg od nas , koji je za ovo vrijeme i za ovoe potrebe. Ni ne govorimo ni riječi više, ali se zna ko vodi našu listu i zna se ko je na toj listi", kazao je Marović koji je većinu svog govora posvetio Pozitivnoj, često prekidan aplauzima i smijehom u Sali hotela "Mediteran".

Lider SDP Ranko Krivokapić kazao je da su svaki izbori bili ista šema:

"Jedna kolona izvire iz jedne susjedne zemlje, a druga se uvijek rodi neđe, među nama. Oni koji izviru iz Crne Gore, i oni koji izviru sa te strane, često su vodili na ravnu goru. I sada imamo više rijeka, koje idu ka istom slivu", kazao je Krivokapić.

Marović: Grahovac, Rakčević i Drljević veličali Đukanovića

Marović se osvrnuo i na člana Savjeta Pozitivne Blagoja Grahovca.

"Bivši penzionisani general, koji je bio savjetnik Milu, meni, Ranku, svima u Evropskoj koaliciji za Crnu Goru. I sada je odlučio da bude novi, zato što nema funkcije, pa sada kada nema funkcije,onda je novi, pa sa bivšim potpredsjednicima Vlade koji su takođe sjedjeli uz skute ovoga čovjeka (Mila Đukanovića) i da kažem, snishodljivo, često puta, neiskreno znali da mu veličaju, i ono što nije možda zasluživao. I da mu danas okrenu leđa. I to je pozitivno? Pozitivno je okrenuti leđa, onome ko te stvorio. Ne. To je negativno i to nije moralno", kazao je Marović.

U Savjetu Pozitivne su bivši potpredsjednici Vlade Žarko Rakčević i Slavko Drljević.

Galerija

Bonus video: