Đukanović čestitao stupanje na dužnost Terezi Mej

"Duboko vjerujem da ćete sa svojim timom uspjeti da u skladu s odlukom građana UK obezbijedite dostojno mjesto u Evropi i svijetu za Vašu veliku naciju, i Vašu veliku zemlju“, navodi se u čestitki Đukanovića
51 pregleda 2 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.07.2016. 16:12h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je u ime Vlade i u svoje ime predsjednici Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Terezi Mej stupanje na dužnost i poželio joj uspješan rad.

"Ovu odgovornu dužnost preuzimate u istorijskom trenutku za Vašu zemlju, i za Evropu, nakon demokratske odluke građana UK o izlasku iz EU. I mi smo u Crnoj Gori prije deceniju obnovili državnost na demokratskom referendumu, ponovo stekli međunarodno priznanje, i time preuzeli odgovornost za svoju budućnosti. Duboko vjerujem da ćete sa svojim timom uspjeti da u skladu s odlukom građana UK obezbijedite dostojno mjesto u Evropi i svijetu za Vašu veliku naciju, i Vašu veliku zemlju“, navodi se u čestitki Đukanovića.

Đukanović, kako je saopšteno iz Vlade, navodi u čestitki da koristi priliku da uputi zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu za kontinuiranu podršku koju ono pruža kroz bilateralne i multilateralne okvire ne samo Crnoj Gori, već i zemljama Zapadnog Balkana na putu demokratskog, ekonomskog i ukupnog razvoja.

"Posebno cijenimo doprinos koji ste dali progresu koji je Crna Gora ostvarila u evropskoj, i evroatlantskoj integraciji. Nadamo se da ćete u dinamičnoj agendi obaveza povesti računa o skoroj ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore NATO, što će biti od značaja ne samo za našu zemlju, već i pravi podsticaj za druge aspirante. Skoro članstvo Crne Gore u NATO ima izuzetno pozitivne efekte na stabilnost cijelog regiona, što će se rezultirati i jačanjem stabilnosti u evroatlantskoj zajednici“, zaključuje u čestitki Đukanović izražavajući zadovoljstvo razvojem tradicionalno dobrih, prijateljskih odnosa i saradnje Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva na bilateralnom planu, koji su zasnovani na međusobnom uvažavanju i obostranom interesu.

Bonus video: