Đukanović: CG spremna da i dalje bude promoter evropskih vrijednosti u regionu

"On je predsjednicu EK detaljnije upoznao sa svojim viđenjem aktuelnih kretanja u regionu i i Crnoj Gori"
4689 pregleda 27 komentar(a)
Fond der Lajen i Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Fond der Lajen i Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Briselu sa predsjednicom Evropske komisije (EK) Ursulom fon der Lajen, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

"Ona je mu je zahvalila što je ostao u Briselu nakon sinoćnje neformalne večere za lidere ZB, da učestvuje na donatorskoj konferenciji koju EK organizuje za Albaniju", saopšteno je.

Dodaju da je Fon der Lajen ponovila u razgovoru sa Đukanovićem da je cilj nove EK na čijem je čelu, da na početku mandata sagleda pitanja na kojima treba zajednički raditi, potencirajući da ima prije svega u vidu oživljavanje Berlinskog procesa i jačanje regionalne saradnje.

"Predsjenik Đukanović je zahvalio fon der Lajen i istakao da takve poruke vraćaju vjeru i optimizam da možemo naći svoje mjesto u EU, a na zemljama regiona je da iskoriste novi impuls i zamah reformi, na šta je Crna Gora spremna, kao što je spremna da i dalje bude promoter evropskih vrijednosti u regionu. On je predsjednicu EK detaljnije upoznao sa svojim viđenjem aktuelnih kretanja u regionu i i Crnoj Gori. Predsjednica EK je rekla da je veoma važno da blisko sarađujemo i da na pravi način radimo na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, a posebno je važno da postoje kapaciteti da se balkanska društva mogu nositi sa unutrašnjim problemima sa kojima se suočavaju", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta,

Bonus video: