Đukanović: Crna Gora će nastaviti da bude odgovoran partner u promociji evropskih vrijednosti

Đukanović je ukazao na neprocjenjiv doprinos i ulogu OEBS-a u procesu integracije Crne Gore
51 pregleda 2 komentar(a)
Mariz Davije, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Mariz Davije, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 13.06.2018. 20:12h

Crna Gora će, kao država koja je najdalje odmakla u procesu integracija, nastaviti da bude odgovoran partner u promociji evropskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu, poručio je predsjednik Milo Đukanović u reazgovoru sa šeficom misije OEBS-a u Podgorici, Mariz Davije.

Davije je čestitala Đukanoviću na izbornoj pobjedi i postavljanju na funkciju predsjednika i ocijenila da je Crna Gora u kontinuitetu pouzdan partner toj međunarodnoj organizaciji.

“Iskazujući zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa svim institucijama u Crnoj Gori, Davije je posebno važnim ocijenila nastavak partnerstva u svim oblastima značajnim za dalje sprovođenje reformi u Crnoj Gori na putu ostvarenja njenih strateških ciljeva”, saopšteno je iz Služba za informisanje Predsjednika.

Đukanović je ukazao na neprocjenjiv doprinos i ulogu OEBS-a u procesu integracije Crne Gore.

Kao ključne prioritete nakon okončanih izbornih ciklusa, crnogorski predsjednik je naveo dalji rast i razvoj ekonomije, kao i snaženje institucija države i vladavine prava.

Đukanović je istakao da je Crna Gora spremna da, kao zemlja koja je najdalje odmakla u procesu integracija, nastavi da bude odgovoran partner u daljoj promociji evropskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu.

Đukanović i Davije su, kako se navodi, razmijenili mišljenja i o kretanjima u regionu.

“Razgovarali su i o saradnji OEBS-a i Crne Gore u pogledu podrške procesu samoregulacije u medijima kao preduslovu unapređenja profesionalizacije u toj oblasti”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: