Đukanović: Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a - Vijesti.me
SREO SE SA TALAKVADZEOM

Đukanović: Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a

Talakvadze je potvrdio punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom

Sa sastanka
Sa sastanka (Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore)

 Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, istakao je da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a, i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata.On se danas sreo sa predsjednikom Parlamenta Gruzije, Arčilom Talakvadzeom. 

Uz čestitke na nedavnom stupanju na funkciju predsjednika Parlamenta i izboru nove vlade, Đukanović je kazao da će podsticaj daljem snaženju odnosa biti i njegova posjeta Tbilisiju na poziv predsjednice Gruzije, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima.

Đukanović je podsjetio da pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane i posebno naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje. 

 Talakvadze je potvrdio punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom.

On je naglasio i da bi posjeta predsjednika Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.