Đukanović: Crna Gora i Egipat imaju kvalitetnu tradiciju odnosa, hvala El-Sisiju na čestitkama

Navodi se da su se Đukanović i Salaheldin saglasili da postoje realni izgledi i za unapređenje saradnje u oblasti kulture, kao i u promovisanju multietničkih i multivjerskih vrijednosti
218 pregleda 1 komentar(a)
Abderahman Salaheldin, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Abderahman Salaheldin, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 02.07.2018. 15:21h

Crna Gora i Egipat imaju kvalitetnu tradiciju odnosa, kazao je danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore primio u oproštajnu posjetu ambasadora Egipta Abderahmana Salaheldina.

U saopštenju se navodi da je Đukanović izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralne saradnje i zahvalnost predsjednik Egipta Abdelu Fatahu El-Sisiju za čestitke koje mu je uputio povodom pobjede na predsjedničkim izborima.

"Obostrano je konstatovano da se kroz pozitivno iskustvo investicije kompanije Orascom na Luštici otvara prostor za nove poslovne inicijative sa obje strane, za šta će značajan podsticaj predstavljati sporazum o ekonomskoj saradnji između dvije zemlje koji je u pripremi", navodi se u saopštenju.

Đukanović je posebno istakao važnu pozitivnu ulogu Egipta u očuvanju stabilnosti tog regiona i u snaženju vrijednosti koje su od značaja i za savremeni razvoj evropskog kontinenta.

Salaheldin je istakao između ostalog i da organizovanje susreta između dvije države na najvišem nivou je uvijek potvrda dobrih odnosa i prilika za intenziviranje svestrane saradnje na bilateralnom planu.

"Takođe, saglasio se da će unapređenje ugovorne baze biti podsticaj za snažnije prisustvo egipatskih investitora u Crnoj Gori koji bi djelovali i kroz poslovni savjet dvije države", piše u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Navodi se da su se Đukanović i Salaheldin saglasili da postoje realni izgledi i za unapređenje saradnje u oblasti kulture, kao i u promovisanju multietničkih i multivjerskih vrijednosti.

"Đukanović je zahvalio ambasadoru za lični doprinos u saradnji dvije zemlje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: