Đukanović: Crna Gora je promoter evropskih vrijednosti

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio njemačkoj Vladi i parlamentu na podršci Crnoj Gori bilateralno i u procesu evropskih i euroatlantskih integracija, i posebno apostrofirao značaj Berlinskoj procesa, koji je inicirala njemačka kancelarka Angela Merkel
6 komentar(a)
Milo Đukanović, Peter Vajs, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Peter Vajs, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 08.04.2016. 19:43h

Njemački Bundestag će u Crnoj Gori imati malog, ali dosljednog i pouzdanog partnera i promotera evropskih vrijednosti u regionu, poručio je premijer, Milo Đukanović.

On je danas primio delegaciju Parlamentarne grupe za jugoistočnu Evropu njemačkog Bundestaga, na čelu sa predsjednikom Peterom Vajsom.

Iz Vlade je saopšteno da su u delegaciji bili i poslanici Andreas Lemel (CDU) i Dirk Fepel (SPD).

Kako se navodi, u razgovoru su razmijenjena mišljenja o progresu u EU i NATO integracijama, političkoj i ekonomskoj situaciji u državi kao i o kretanjima u regionu.

„Na interesovanje njemačkih parlamentaraca, Đukanović je detaljnije elaborirao prirodu političkog Sporazuma između vlasti i opozicije“, dodaje se u saopštenju.

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio njemačkoj Vladi i parlamentu na podršci Crnoj Gori bilateralno i u procesu evropskih i euroatlantskih integracija, i posebno apostrofirao značaj Berlinskoj procesa, koji je inicirala njemačka kancelarka Angela Merkel.

„To je za nas ohrabrenje da istrajemo na proevropskoj viziji i uvjeravam vas da ćete u Crnoj Gori imati malog, ali dosljednog i pouzdanog partnera i promotera evropskih vrijednosti u regionu“, poručio je Đukanović.

Vajs je istakao da Crna Gora u njemačkom Bundestagu ima prijatelje koji pomno i zainteresovano prate njen razvojni put i poželio uspjeh u daljim etapama pristupanja NATO i Evropskoj uniji.

Bonus video: