Đukanović: Crna Gora napreduje zahvaljujući vladavini DPS-a

Politički konkurenti bi trebalo da stimulišu DPS da brže eliminiše svoje slabosti
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.06.2012. 11:45h

Politička konkurencija Demokratske partije socijalista (DPS) umjesto da podiže nivo konkurentnosti, jalovo se bavi manipulacijom kako je Crna Gora posljednja država u Evropi u kojoj se vlast nije promijenila 20 godina, ocijenio je lider DPS-a Milo Đukanović.

Đukanović je na sjednici Savjeta za praćenje izbornog programa kazao da bi politički konkurenti trebali da stimulišu DPS da brže eliminiše svoje slabosti i da kao rezultat jedne zdrave konkurencije ponudi građanima kvalitetniji servis vlasti.

"Tačno je da je DPS u vlasti 20 godina, ali je tačno i da se Crna Gora upravo pod rukovodstvom DPS-a mijenjala dinamičnije od bilo koje države u našem okruženju o čemu svjedoče naši partneri koji tako modernizovanu i reformisanu Crnu Goru vide kao partnera u EU i NATO”, smatra lider DPS-a.

Bivši premijer je pred rukovodstvom i članovima vladajuće partije kazao da će od kvaliteta i ubjedljivosti rješenja koje ponudi DPS zavisiti hoće li sačuvati povjerenje koje je mukotrpno gradio tokom posljednjih 20 godina.

"Predizborna kampanja je u Crnoj Gori trajno stanje i zahvaljujući našoj političkoj konkurenciji ne prestaje do izbora, a onda počinje priča kako su izbori bili neregularni, kako građani nijesu dorasli da prepoznaju potrebu političkih promjena u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović uz napomenu da je trenutni cilj njegove partije da poboljša kvalitet života crnogorskih građana i da smanji nezaposlenost.

Tokom uvodnog izlaganja lider DPS-a je podsjetio jna '96 i '97 godinu kada je, prema njegovim riječima, Crna Gora pokazala da je spremna da odbaci inferiornu poziciju i tezu da je ekonomski neodrživ sistem.

Dok Đukanović smatra da politički protivnici za cilj imaju da smijene DPS-a, aktuelni premijer je kao “glavni motiv da se kompromituje Vlada i njena politika” naveo pokušaj da se odloži dobijanje datuma pregovora.

“Potvdili smo da reformišemo društvo, da ga činimo boljim, odgovornijim i kvalitetnijim za život i da je ta priča apsolutno bez osnova i da je naša Vlada sve samo ne nesenzibilna na socio-ekonomske probleme”, kazao je Lukšić prisutnima.

Prema njegovim rječima, cilj Vlade koja se suočava sa brojnim izazovima je nastavak integracija i stvaranje uslova za ekonomski oporavak.

“Neopterećeni rokovima već zadacima posvetićemo se završetku i te integracione faze”, poručio je premijer Lukšić za koga odluka o otvaranju pregovora nije samo još jedna zahtjevnija faza u procesu integracija već proces koji će transformisati i modernizovati Crnu Goru bez obzira na trenutne probleme unutar EU.

Bonus video: