Đukanović: Crna Gora nastavlja putem stabilnosti

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, Đukanović je izrazio zadovoljstvo tradicionalnim vezama između dvije države, čiji su odnosi poslednjih godina dodatno obogaćeni i osavremenjeni, što predstavlja unaprijeđenu platformu za obostranu korisnu saradnju
67 pregleda 6 komentar(a)
Milo Đukanović  Kristin Tudik, Foto: Gov.me
Milo Đukanović Kristin Tudik, Foto: Gov.me
Ažurirano: 21.10.2016. 15:45h

Crna Gora nastavlja evropskim putem pune stabilnosti, a Vlada koja će uskoro biti formirana, biće maksimalno posvećena ostvarenju strateških spoljnopolitičkih ciljeva, ekonomskom razvoju i reformama na unutrašnjem planu, poručio je premijer Milo Đukanović.

On je danas primio novoimenovanu ambasadorku Francuske u Crnoj Gori, Kristin Tudik, kojoj je poželio uspješnu misiju.

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, Đukanović je izrazio zadovoljstvo tradicionalnim vezama između dvije države, čiji su odnosi poslednjih godina dodatno obogaćeni i osavremenjeni, što predstavlja unaprijeđenu platformu za obostranu korisnu saradnju.

On je zahvalio na podršci koju Francuska pruža evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona što, kako je ocijenio, predstavlja pravi put za učvršćivanje stabilnosti na Balkanu.

„Povodom nedavno održanih redovnih parlamentarnih izbora, premijer je između ostalog istakao da Crna Gora nastavlja evropskim putem pune stabilnosti, i da će Vlada koja će uskoro biti formirana, biti maksimalno posvećena ostvarenju strateških spoljnopolitičkih ciljeva, kao i ekonomskom razvoju i reformama na unutrašnjem planu“, kaže se u saopštenju.

Tudik je kazala da je Pristupni protokol o članstvu Crne Gore u NATO usvojen na Savjetu ministara, čime je proces ratifikacije u Francuskoj prošao značajnu fazu, i da sada predstoji njegovo usvajanje u Nacionalnoj skupštini.

„Uputila je čestitke povodom održanih parlamentarnih izbora koji su protekli u mirnoj atmosferi, što je, kako je naglasila, konstatovala i Evropska unija (EU)“, kaže se u saopštenju.

Tudik je, kako se navodi, izrazila očekivanje da će ubrzo doći do konstituisanja Skupštine i formiranja Vlade, kako bi se nastavila saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

„Istakla je i spremnost za pružanje konkretne pomoći Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa EU, kao i zainteresovanost za veću zastupljenost francuskog jezika u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: