Đukanović: Crna Gora posvećena prioritetima NATO-a

"Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO, uključujući politiku otvorenih vrata, podršku integraciji Sjeverne Makedonije, kao i prisustvo u misijama Alijanse“ kazao je Đukanović
515 pregleda 1 komentar(a)
Lenata i Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Lenata i Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO, uključujući politiku otvorenih vrata, podršku integraciji Sjeverne Makedonije i prisustvo u misijama Alijanse, kazao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

On je u razgovoru sa je komandantom NATO savezničke komande za transformaciju, Andreom Lanatom, kazao da je Crna Gora prepoznala brojne šanse koje joj članstvo u tom klubu nudi, razumijevajući odgovornost članstva i prihvatajući da je to jedina pouzdana perspektiva stabilnosti Jugoistočne Evrope.

"Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO, uključujući politiku otvorenih vrata, podršku integraciji Sjeverne Makedonije, kao i prisustvo u misijama Alijanse“ kazao je Đukanović.

Lanata je saopštio da će Crna Gora i dalje imati snažnu podršku Savezničke komande koja će nastaviti da blisko sarađuje sa njom u daljim aspektima adaptacije i transformacije.

"Impresioniran sam svim što je urađeno u protekle dvije godine, to je bio kolektivan trud, sveobuhvatan i efikasan“, rekao je Lenata.

On je naveo da je Crna Gora procesom integracije dala primjer drugima u regionu.

Lenata je čestitao crnogorskom timu i predsjedniku na svemu što je urađeno u integracionom procesu i uloženim naporima, ističući da uspješnost procesa nije samo zasluga sektora odbrane već svih institucija.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo završetkom procesa integracije Crne Gore u NATO i zahvalio na podršci Savezničke komande u realizaciji aktivnosti za pristupanje i integraciju nacionalnog sistema u NATO tokom protekle dvije godine.

"U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera i odgovornu članicu koja promoviše evropski i evroatlantski sistem vrijednosti na ovom dijelu kontitenta“, poručio je Đukanović.

Lenata boravi u Crnoj Gori, povodom druge godišnjice njenog članstva u Alijansi.

Bonus video: