Đukanović: Crna Gora sposobna da institucionalno rješava izazove

Dodaje se da su sagovornici posebnu pažnju posvetili aktuelnim procesima u regionu, u kontekstu traženja rješenja za preostala otvorena pitanja
772 pregleda 0 komentar(a)
Sastanak predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Metjua Palmera, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Sastanak predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Metjua Palmera, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 08.05.2019. 17:25h

Crna Gora potvrđuje sposobnost da institucionalno rješava sve izazove na unutrašnjem planu, ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Metjuom Palmerom.

Đukanović se sa Palmerom sastao danas u Sarajevu, tokom učešća na Godišnjem zasijedanju Evropske banke za obnovu i razvoj.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, u razgovoru je konstatovano da dvije države imaju odlične bilateralne odnose.

"SAD su veoma zahvalne Crnoj Gori na ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u NATO, koja predstavlja dobar primjer i za ostale zemlje u regionu", rekao je Palmer.

On je poručio da će SAD nastaviti da pružaju svaki vid podrške Crnoj Gori na putu njenog daljeg napretka u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji.

Đukanović je, kako se navodi, ukazao na aktuelno stanje u zemlji i prioritete u pravcu očuvanja dinamičnog tempa ekonomskog razvoja zemlje i daljeg sprovođenja reformi u okviru pristupanja EU.

"Konstatovao je, između ostalog, da Crna Gora potvrđuje sposobnost da institucionalno rješava sve izazove na unutrašnjem planu", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su sagovornici posebnu pažnju posvetili aktuelnim procesima u regionu, u kontekstu traženja rješenja za preostala otvorena pitanja.

Bonus video: