Đukanović: Da se nadležni pozabave Vučinićem

Upitan zbog čega radnike Metalca, koji su danima štrajkovali glađu ispred zgrade Vlade nije primio, Đukanović je kazao da "nije registrovao da je iko tražio prijem kod njega"
61 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Svetozar Marovič, Foto: Vuk Lajović
Milo Đukanović, Svetozar Marovič, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.10.2014. 17:16h

Premijer Milo Đukanović ocijenio je da je pokušaj upada u zgradu Vlade tokom jučerašnjeg protesta radnika metalca, i ljudi kojih su ih podržali, od strane poslanika "elementarna neodgovornost, nevaspitanje i elemenetarno nepoštovanje države u čije se ime sjedi u poslaničkim klupama“

"Kada se na čelu nasilja nalazi poslanik u crnogorskom parlamentu, gledam na to kao na elementarnu neodgovornost, nevaspitanje i elemenetarno nepoštovanje države u čije se ime sjedi u poslaničkim klupama. Milism da je definitivno vrijeme, kada nadležni državni organi treba da procijene kakvih sve elemenata ima u takvom postupanju i da se pozabave takvim postupanjem, ko god da je njihov nosilac“, kazao je Đukanović.

Upitan zbog čega radnike Metlaca, koji su danima štrajkovali glađu ispred zgrade Vlade nije primio, Đukanović je kazao da "nije registrovao da je iko tražio prijem kod njega".

"Radnici Metalca su došli ispred vlade, tražili su komunikaciju sa Vladom i održavali tu komunikaciju i sa ministrom ekonomije i sa potpredsjednikom Vlade za privredni sistem. Ne vidim, zaista, potrebu da od svakog problema pravimo paradu. Predsejdnik Vlade bi trebalo da se bavi poslovima koji pripadaju premijeru u svakom društvu. Meni je žao, da vrlo često zbog nekog tradicionalnog folklora, političkog i društvenog crnogorskog nijesam u prilici da se punim svojim kapacitetom posvetim poslovima koji pripadaju predsjedniku vlade. Upravo zato što morate da primate i rješavate probleme koji traže drugi nivo rješavanje toga problema.

Zato zaista nijesam smatrao da je neophodno moje uključivanje, a posebno nakon što sam vidio odgovore koje je dao ministar ekonomije i potpredsjdnik Vlade. Prijem zbog prijema ne treba nikome, ponajmanje onima koji traže rješenje svoga problema, a ja im definitivno nijesam mogao kazati ništa drugo sem ono što su im usaglašeno sa mnom saopštili resorni ministar i potpredsjednik Vlade“, kazao je Đukanović

Bonus video: