Đukanović: DPS na pravoj strani, nema pitanja za koje nijesmo nadležni

"Odnos prema crkvi nije odnos prema nepravdi nego ka mogućnostima da sagledavamo teška ograničenja danas i ubuduće. Ne želimo da zapostavimo ta pitanja, nego da ih rješavamo"
8516 pregleda 48 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović saopštio je danas na Cetinju da je DPS uprkos kritikama mnogih, dokazala da je na pravoj strani, ističući da nema pitanja za koje ta partija nije nadležna, prenosi Portal RTCG.

DPS je danas na Cetnju obilježila svoj dan

Đukanović je rekao i da odnos prema crkvi nije odnos prema nepravdi nego ka mogućnostima da sagledavamo teška ograničenja danas i ubuduće.

"Nakon zaokruživanja crnogorskog identiteta otvaraju i druga pitanja. Zato smo mi kritikovani, ali se pokazalo da smo na pravoj strani. Mi smo ozbiljni i odgovorni, pojedini su mislili, međutim da ćemo pasti na prvoj provjeri. Mi smo stožer i nema pitanja za koje nijesmo nadležni. Odnos prema crkvi nije odnos prema nepravdi nego ka mogućnostima da sagledavamo teška ograničenja danas i ubuduće. Ne želimo da zapostavimo ta pitanja, nego da ih rješavamo. Ubijeđen sam da ćemo i na ovom zadatku pokazati stepen odgovornosti, ali i dozu suptilnosti gdje bude potrebno", istakao je Đukanović, a prenosi Portal RTCG.

On je dodao i da se DPS uspješno suočila sa opstrukcijama opozicije.

"Sve smo uspjeli da riješimo, teška godina je za nama, a pred nama je izborna godina u partiji i Parlamentarni izbori. Lakše je partijama koje imaju zrelu opoziciju da se unaprjeđuju, a to izostaje. Onda imamo obavezu da budemo inicijatori promjena. Svi napori da se ošteti rejting DPS-a očajnički su neupjeli pokušaji. DPS ima 41, 42 %. Razvojni projketi, ekonomski rast pokazatelji su da je Izvršna vlast obavila važan i odličan posao", rekao je Đukanović, prenosi Portal RTCG.

Bonus video: