Đukanović: Država usvajanjem i primjenom Zakona brani svoj građanski koncept

„Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama“, kazao je predsjednik DPS-a
16316 pregleda 457 komentar(a)
Đukanović večeras uoči sjednice Glavnog odbora DPS, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Đukanović večeras uoči sjednice Glavnog odbora DPS, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2020. 23:01h

Država Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica brani svoj građanski koncept, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, na večerašnjoj sjednici Glavnog odbora te stranke u Podgorici.

„Nijesam čuo nijedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja „narod je na ulicama“. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama“, kazao je Đukanović, kako je saopšteno iz DPS-a.

On je naglasio da je Zakon dugo i temeljno pripreman, te da ne postoji nijedan objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast, kako je istakao, svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Đukanović je, kako navode iz DPS-a, takođe istakao da je protivljenje Zakonu zapravo posljednja politička bitka koju "protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek, suprotno od evropskih vrijednosti i životnog standarda".

„Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama“, kazao je Đukanović.

Bonus video: