Đukanović: Građani zaslužuju evropski život, a ne povratak u neizvijesnost

Đukanović je kazao da DPS i dalje ima jasnu viziju razvoja zemlje
72 pregleda 525 komentar(a)
DPS Cetinje
DPS Cetinje
Ažurirano: 12.09.2016. 19:52h

Premijer Crne Gore i nosilac liste DPS-a na predstojećim parlamentarnim izborima Milo Đukanović poručio je večeras na Cetinju da Crna Gora slobodno bira svoj put.

On je rekao da je Crna Gora danas faktički članica NATO, zemlja koji vodi pregovore sa EU. "Ona je najrazvijenija država u regionu", rekao je Đukanović.

Đukanović je rekao da imaju razloga za ponos onim što su ostvarili u prvoj deceniji nezavisnosti.

"Sve partije koje su tada bili ljuti protivnici sada su još ostrašćeniji jer su ovog puta u zanosu da su u svetoj viziji odbrane slovenstva. Ovog puta su dodatno poletni vjerujući da imaju potporu velikog i moćnog sponzora. U igri su sve vrijednosti za koje smo se mi okupljeni strpljivo i hrabro borili uoči crnogorskog referenduma ", kazao je Đukanović.

Govoreći o Demokratskom frontu Đukanović je kazao da bi njihov uspjeh na izborima značio radikalnu promjenu evroatlanskog kursa.

"To Crna Gora ne smije i neće dozvoliti. Naši građani zaslužuju evropski život a ne povratak u neizvijesnost", rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao da DPS i dalje ima jasnu viziju razvoja zemlje.

"U centru naše pažnje je unapređenje kvaliteta građana, penzija dvostruko uvećana, ali to nije dovoljno treba nam brži ekonomski rats i veća zapsolenost", rekao je Đukanović

Đukanović je poručio da će DPS sve ovo lakše postići "jer ćemo biti oslobođeni tobožnjeg partnerstva, političkog krpelja - SDP".

Đukanović je regao da je ostalo još mnogo toga da se uradi.

"Treba nam brži ekonomski rast i veća zaposlenost", poručio je Đukanović.

Govoreći o ministrima iz redova opozicije koji su u Vladi Đukanović je rekao da se oni tu nalaze da bi zadovoljili stranačke interese.

Đukanović je građane pozvao na izbore poručujući da je DPS-u za vlast potreban 41 poslanički mandat.

Bonus video: