Đukanović i Junker: Privesti pravdi odgovorne za napad na Oliveru Lakić

Kako navode iz kabineta predsjednika, sagovornici saglasni da sloboda medija i izražavanja predstavljaju važne pretpostavke za ukupan demokratski razvoj Crne Gore
80 pregleda 9 komentar(a)
Milo Đukanović, Žan-Klod Junker, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Milo Đukanović, Žan-Klod Junker, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 05.06.2018. 19:11h

Prirodno mjesto Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a Crna Gora je najnapredniji kandidat u tom procesu, poručio je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas tokom susreta sa predsjednikom Milom Đukanovićem u Briselu.

Junker je čestitao Đukanoviću na izboru za predsjednika države i iskazao zadovoljstvo što je upravo njegova posjeta Briselu prva zvanična posjeta nakon inauguracije, navodi se u saopštenju Đukanovićevog kabineta.

Đukanović je, kako ističu, poručio da je Crna Gora spremna da bude dobar i odgovoran partner Evropskoj uniji koji snažno promoviše evropske vrijednosti u regionu.

Predsjednik je kazao da su ekonomski razvoj i jačanje državnih institucija u cilju unapređenja demokratskih vrijednosti i vladavine prava dva najznačajnija prioriteta državne politike u narednom periodu.

Đukanović se zahvalio Evropskoj komisiji na kontinuiranoj pažnji koji posvečuje Zapadnom Balkanu, ističući izuzetno važnim da se održi entuzijazam proširenja paralelno sa procesom konsolidacije EU.

Kako navode iz kabineta predsjednika, sagovornici su saglasni da sloboda medija i izražavanja predstavljaju važne pretpostavke za ukupan demokratski razvoj Crne Gore.

U tom kontekstu su, kako se navodi, apostrofirani konkretni primjeri u našoj zemlji, uključujući napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić, za šta je izražena odlučnost da se odgovorni privedu pravdi.

U razgovoru je učestvovao i evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han.

Bonus video: