Đukanović: Imamo 180.000 glasova

Simpatizeri Evropske Crne Gore su nakon objavljivanja rezultata u vožnji po gradskim ulicama slavili izborni rezultat
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2012. 23:54h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je da je koalicija DPS-SDP-LP na izborima osvojila 180.000 glasova.

Međutim to je moguće samo ukoliko je računao glasove HGI i Bošnjačke stranke.

Đukanović je kazao da su osvojili ubjedljivu većinu i da će već u ponedjeljak krenuti u formiranje Vlade. Predsjednik DPS-a naveo je da je ta koalicija imala veću podršku nego na prethodnim izborima, dodajući da nijesu prebrojali sve glasove.

Đukanović je napomenuo da je koalicija Evropska Crna Gora osvojila duplo više glasova nego Demokratski front koji je drugi po broju osvojenih glasova. Lider DPS-a naveo da je ponosan što ekonomska kriza nije uticala na rezultat.

Slavlje simpatizera na Trgu Republike

Simpatizeri Evropske Crne Gore su nakon objavljivanja rezultata u vožnji po gradskim ulicama slavili izborni rezultat. Kamere su zabilježile i vožnju kroz pješačku zonu ulice Slobode, kao i brzu vožnju van ulica oko fontane na Trgu Republike

Portparol DPS-a Časlav Vešović kazao je da je na osnovu 68 odsto obrađenog biračkog tijela koalicija DPS-SDP-LP osvojila 112.823 glasa.

Pristalice DPS-a napunile su salu stare zgrade Vlade, a jedan od pristalica na razglasu je pjevao "i ja imam kralja svoga, kralja Mila Rašovoga"

Prema podacima DPS-a Demokratski front osvojio je 51.227 glasova, SNP 23.439 glasova, Pozitivna Crna Gora osvojila je 19.189 glasova, a Bošnjačka stranka 8.005 glasova. Demokratska unija labanaca osvojila je 2.485 glasova, a Hrvatska građanska inicijativa osvojila je 1.272 glasa.

Vešović je saopštio da je na osnovu sadašnjih podataka bilo 236.000 važećih glasova. Portparol DPS-a kazao je da je njihova koalicija na ovim izborima osvojila 10 odsto više glasova u odnosu na prošle izbore, računajući i glasove HGI i BS.

Pristalice DPS-a napunile su salu stare zgrade Vlade, a jedan od pristalica na razglasu je pjevao "i ja imam kralja svoga, kralja Mila Rašovoga".

Iz DPS-a su kazali da, s obzirom na izlaznost od 69 odsto, već mogu da kažu da su pobijedili na ovim izborima.

Prema procjenama DPS-a osvojili su 47,12 odsto. Demokratski front osvojio je 20,6 odsto glasova, SNP 11,7 odsto a Pozitivna Crna Gora 8,4 odsto glasova. Bošnjačka stranka je prema ovim procjenama osvojila 4,3 odsto a DUA 1, 2 odsto.

Ispred centrale DPS-a se ranije okupilo tridesetak simpatizera koji su skandirali "Milo mi te volimo" i "gotovo je, gotovo".

Galerija

Bonus video: