Đukanović jedini kandidat za predsjednika DPS-a

Kandidati za potpredsjednika su oni koji su je i do sada obavljali - Filip Vujanović, Svetozar Marović, Žarko Šturanović i Igor Lukšić.
54 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Svetozar Marović, Foto: Vesko Belojević
Milo Đukanović, Svetozar Marović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.05.2011. 18:58h

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (GO DPS) predložio je kao jedinog kandidata za predsjednika partije Mila Đukanovića.

Odlučeno je i da se na VI Kongresu, koji će biti 21. maja, biraju četiri potpredsjednika, a kandidati za tu funkciju su oni koji su je i do sada obavljali - Filip Vujanović, Svetozar Marović i Željko Šturanović, kao i član Predsjedništva DPS Crne Gore i predsjednik Vlade Igor Lukšić. Na Kongresu će biti 466 delegata.

"Glavni odbor je iznio nepodijeljenu podršku i ocijenio da je ne samo zbog onoga što je učinio u prethodnom, najvećim izazovima izloženom vremenu, već i onoga što su novi izazovi pred kojima se nalazi naša država i partija, da je sve to više nego jak argument, nesporna preporuka i potreba da kandidat za predsjednika DPS Crne Gore bude Milo Đukanović", navedeno je u saopštenju Službe za informisanje DPS-a.

Na sjednici GO je, kakose dodaje, ocijenjeno da je DPS ulogu nosioca u pokretanju i vođenju procesa koji su Crnu Goru uveli u red uvaženih i partnerskih evropskih i svjetskih država, ostvarivala “promišljenim potezima njenog partijskog vrha čemu su predloženi kandidati za potpredsjednike dali izuzetan doprinos”.

Glavni odbor je istakao očekivanje da će Šesti Kongres DPS-a održati kontinuitet daljeg jačanja Partije kako bi ona bila spremna da odgovori novim izazovima vremena.

“Ocijenjeno je da kongresna dokumenta na moderan način, metodološki kvalitetno, precizno i sveobuhvatno sagledavaju sva najvažnija pitanja i definišu ciljeve naše partije u narednom četvorogodištu”.

Utvrđena je i lista kandidata za budući sastav Glavnog odbora koji iskazao zadovoljstvo predloženim kandidatima iz najšire partijske baze, njihovim brojem od preko hiljadu kao i ugledom koji imaju u sredinama iz kojih su predloženi.

“Ocijenjeno je da oni predstavljaju sigurnu osnovu za dalje kadrovsko snaženje DPS-a i očuvanje liderske pozicije partije u narednom periodu”, piše u saopštenju.

Glavni odbor je istakao očekivanje da će Šesti Kongres DPS-a održati kontinuitet daljeg jačanja Partije kako bi ona bila spremna da odgovori novim izazovima vremena, a time odlučno utiče na dinamičniji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore.

“DPS će se i dalje izgrađivati kao Partija snažnog građanskog profila, sa najboljom kadrovskom osnovom, partijskom infrastrukturom i ljudskim potencijalom kako bi u narednom periodu nastavila da afimiše evropske vrijednosti i na njima temelji ukupni razvoj crnogorskog društva”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: