Đukanović kupio livade u Kočanima

Premijer je naveo da za svaku parcelu ili objekat posjeduje kupoprodajni ugovor, te da ih otplaćuje u ratama
62 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2013. 18:24h

Premijer Milo Đukanović odnedavno je vlasnik pašnjaka i livada površine oko 1. 500 metara kvadratnih i “ruševina raznih objekata” od 70 metara kvadratnih u Kočanima kod Nikšića.

To se može zaključiti na osnovu dopunjenog izvještaja koji je dostavio Komisiji za sprečavanje sukoba interesa krajem decembra. Đukanović je to uradio na osnovu zakonske obaveze javnih funkcionera da, osim redovnih godišnjih izvještaja, prijave promjenu imovine ukoliko je ona veća od pet hiljada eura.

Prema podacima sa sajta Uprave za nekretnine, kao vlasnik tog zemljišta je naveden Nikola Đukanović, od koga je premijer vjerovatno kupio ove nekretnine čija promjena vlasništva nije evidentirana na sajtu.

Premijer je naveo da za svaku parcelu ili objekat posjeduje kupoprodajni ugovor, te da ih otplaćuje u ratama.

Navodi se da je vlasnik pašnjaka šeste klase (katastarska parcela 3/2), te zemljišta pod objektom 1 i 2, što je na sajtu Komisije dodatno opisano i riječima “zadržavanje upisa prava službenosti na katastarskoj parceli broj 3/2 u korist Opštine Nikšić radi postavljanja vodova ov. Br, 18572/07 od 27, 12.2007. godine”, katastarska opština Kočani, površine 805 kvadrata. Isto je opisana i livada pete klase od 243 kvadrata, a Đukanović je vlasnik i katastarske parcele 10/8. Riječ je, kako se navodi na sajtu Komisije za sprečavanje konflikta interesa, o pašnjaku od 440 metara kvadratnih, te su tu i “ruševine raznih objekata” od 30 i 40 metara kvadratnih.

Vlasnik stana od 187 kvadrata

Iz Đukanovićevog kabineta juče je samo saopšteno da je predsjednik vlade u skladu sa zakonom i predviđenim rokovima ispunio svoju obavezu.

Đukanović je, po stupanju na premijersku funkciju, prijavio da je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih.

Đukanović je prijavio da je tokom 2012. godine primao platu od 1.500 eura, za koju je naknadno objašnjeno iz njegovog kabineta, da je primao u preduzeću “Kapital invest”, tokom jednogodišnjeg perioda kada nije primao zaradu iz budžeta ili iz svoje partije.

Pravo upravljanja u ovoj kompaniji prenio je na Radislava Jovovića.

Premijer još posjeduje 25 odsto preduzeća „Univerzitats” i polovinu firme „Global Montenegro”. Pravo upravljanja u „Univerzitatsu” prenio je na Jadranku Glomazić, a rukovođenje kompanijom „Global Montenegro“ povjerio je Anđeli Kolinović.

Đukanovićeva supruga Lidija zaposlena je u Prvoj banci Crne Gore, gdje je premijerov brat Aco Đukanović najveći akcionar, a plata joj je 776 eura.

Bonus video: