Đukanović na obilježavanju 80 godina od početka II svjetskog rata: Sjećanje na žrtve, opomena za budućnost

Ranije jutros, predsjednici Poljske i Njemačke Andžej Duda i Frank Valter Štajnmajer otvorili su komemoraciju povodom 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata
6734 pregleda 14 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 01.09.2019. 13:24h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na poziv predsjednika Poljske Andžeja Dude, prisustvuje centralnoj ceremoniji obilježavanja 80. godišnjice od početka Drugog svjetskog rata, koja se održava u Varšavi.

Đukanoviće na svom Tviter profilu okačio fotografiju sa Dudom, uz poruku "Sjećanje na žrtve, opomena za budućnost".

Ranije jutros, predsjednici Poljske i Njemačke Andžej Duda i Frank Valter Štajnmajer otvorili su komemoraciju povodom 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata. Ceremonija je počela simbolično u 4 sata i 40 minuta u poljskom gradu Vilunu, kada su prve nacističke bombe pale na Poljsku i usmrtile prve civile.

Na ceremoniju su pozvani lideri i drugi visoki državni zvaničnici država članica Evropske unije, NATO-a i Istočnog partnerstva, koji će simboličnim udaranjem u „zvono mira“ na trgu Pilsudskiegu i polaganjem vijenca na Spomenik neznanim junacima odati počast svim žrtvama Drugog svjetskog rata.

Đukanović će u drugom dijelu programa, prisustvovati zvaničnoj večeri u Kraljevskom dvorcu koju za visoke zvanice priređuje poljski predsjednik Duda.

Bonus video: