Đukanović: Naš domet je društveni proizvod od 25.000 eura po glavi stanovnika

On je podsjetio da je, samo u turizmu, Vlada započela realizaciju projekata vrijednih tri milijarde eura
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2014. 21:58h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović kazao je da domet Vlade na čijem je čelu “nije društveni proizvod po glavi stanovnika od 5.300 eura, već ono što je evropski standard: 25.000 eura po glavi stanovnika” i da će on biti dosegnut u bliskoj budućnosti.

On je, na konvenciji koalicije Za Evropsku Podgoricu večeras u Golubovcima, ocijenio će nakon izbora u Podgorici ta partija sama formirati vlast, dok se od drugih partija mogu očekivati “najnevjerovatnije koalicije”.

“Sa DPS-om nema neizvjesnosti ni u pogledu postizbornih koalicija ni u pogledu programskog tumaranje i lutanja. Poslije ovih izbora možemo očekivati i najvnevjerovatnije koalicije, samo zato tim partijama i listama izbori i pobjeda u Podgorici nijesu cilj. Oni žele da dođu do pobjede u Podgorici da bi destabilizovali Crnu Goru. Mi na ovim izborima učestvujemo da bismo preuzeli odgovornost za dalji razvoj Glavnog grada”, kazao je Đukanović.

On je podsjetio da je, samo u turizmu, Vlada započela realizaciju projekata vrijednih tri milijarde eura, što je “važno za vrijedno stanovništvo Zete”.

“Na ovom nivou razvoja, nažalost, Crna Gora mnogo toga uvozi, uključujući i hranu koju bi bez velikog napora mogli da proizvedemo i na svojim imanjima. Ponosni smo što smo i posljednjih desetak godina povećali društveni proizvod po stanovniku za 300 odsto. Ubijeđen sam da to ni slučajno nijesu naši krajnji dometi. Naš domet nije društveni proizvod po glavi stanovnika od 5.300 eura, već ono što je evropski standard: 25.000 eura po glavi stanovnika i ja sam siguran da ćemo pametnim radom i odgovornim korišćenjem resursa, u koje spada i poljoprivrede zemljište, u bliskoj budućnosti dosegnuti i taj cilj”, kazao je Đukanović.

Mugoša: Pokušavaju da nas omalovaže

Aktuelni gradonačelnik Miomir Mugoša kazao je DPS govori djelima, a da se drugi služe performansima.

“Oni pokašavaju da nas i lično omalovaže, da nam prijete. Ne bojimo se mi nikoga i ovdje i u drugim kućama u Podgorici biće dočekani kako treba, a ako dođu sa nekim drugim namjerama i ako nam prijete, nadam se da ćete ih znati dočekati i ispratiti. Ima jedan Zećanin koji više liči na pipun sa ušim nego na čovjeka. Ako taj može da ugrozi bilo kojeg kandidata i bilo koju partiju zemlja će se obrnuti naopako”, kazao je Mugoša.

Stijepović: Ponosan sam što sam Zećanin

Kandidat za gradonačelnika Slavoljub Stijepović obećao je da će biti gradonačelnik svih građana i a će njegov program biti “građanin na prvom mjestu”.

“Ovih dana sam ispunjen gorčinom. Moji politički protivnici počeli su da vrijeđaju, ne mene kao kandidata, već kao Zećanina. Nažalost, u tome im pomažu i neki Zećani. Ja sam Zećanin i ponosan sam zbog toga. Nije stid nositi vrline i mane svog kraja i ostati svoj bez obzira šta radio i gdje bio. Stid je i sramota kandidovati se za gradonačelnika glavnog grada države a ne doći i reći jesi li za ili protiv svoje države kada je odlučivala o svojoj samostalnosti”, kazao je Stijepović.

Đukanović i Mugoša danas su otvorili i zaobilaznicu oko Golubovaca, dugu 3,6 kilometara.

Galerija

Bonus video: