Đukanović: Naši konkurenti bi rado zaboravili svoju ratnohuškašku istoriju

"Sjećamo da su oni prizivali NATO bombe da padaju na Crnu Goru da pokažu da nijesmo ni mi gubavi, a danas se licjemerno sažaljevaju nad tragičnom sudbinom porodica koje su svoje najdraže izgubili na Murinskom mostu", kazao je Đukanović
296 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: DPS
Milo Đukanović, Foto: DPS
Ažurirano: 26.09.2016. 20:36h

Nosilac izborne liste "Siguran korak" Milo Đukanovic je na konvenciji u Rožajama, istakao da je Crna Gora "jedina država u našem regionu koja je sebe uspjela da sačuva od opasnosti bratoubilačkog rata, ne samo kada su svuda oko nas bili ratovi, nego kada je i unutar Crne Gore dobar dio naših sunarodnika radio da rat iz okruženja prenese u Crnu Goru".

"Znam da bi neki od naših današnjih političkih konkurenata rado zaboravili taj dio, iako to nije tako davno bilo. Nećemo im ni mi to dozvoliti, a ubjeđen sam da to ne zaboravljaju ni građani. Sjećamo se kada su i oni pokušavali da nas prebrojavaju po vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti. Sjecamo se da su oni formirali "sedmi bataljon" čiji je zadatak bio da baci crnogorsku mladost i žrtvuje je zarad suludih nacionalističkih projekata. Sjećamo se da su oni podsticali zloupotrebljenu Vojsku Jugoslavije da puca po nedužnim izbjeglicama samo zato sto su bili druge vjere i nacije", kazao je Đukanovic i dodao i da se "sjećamo da su oni prizivali NATO bombe da padaju na Crnu Goru da pokažu da nijesmo ni mi gubavi, a danas se licjemerno sažaljevaju nad tragičnom sudbinom porodica koje su svoje najdraže izgubili na Murinskom mostu".

"Dok sam dolazio u Rožaje prošao pored njihovog bilborda na kojem se reklamira jedan od naših političkih konkurenata koji kaže "Mi imamo plan, spremni smo za posao". Prva pomisao mi je bila "od toga se i plašimo". Jer ako se sjetimo svih ovih poslova na koje sam maloprije podsjetio, ko zna na šta su spremni ubuduće", kazao je Đukanović.

Član Predsjedništva DPS, Mevludin Nuhodžić, kazao je da je uvjeren da Rožajci znaju šta je pravi izbor na ovim izborima.

„Činjenica je da su Rožajci umni i mudri ljudi, koji znaju da odvoje dobro od lošeg. Zato znaju kakav treba da bude njihov izbor 16. oktobra. Od Rožaja ne možemo ni očekivati drugo, nakon doprinosa koji su Rožajci dali crnogorskoj nezavisnosti i rezultat iz Rožaja može samo da svima služi na čast”, istakao je Nuhodžić.

On je ocijenio da Rožajci žele da žive u građanskoj Crnoj Gori, koja je topli dom svih zajedno, a ne da žive u "odvojenim sobama" i jedni pored drugih.

„Imaćemo energije i strasti da 16. oktobra odbranimo slobodu Crne Gore”, dodao je Nuhodžić.

Bonus video: