Đukanović ne brani Kneževića

"Na njega gledam kao na čovjeka koji je ovdje učestvovao u značajnim poslovnim aktivnostima. Nemam saznanja nikakvih o onome što je napisano u tim tesktovima"
110 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Duško Knežević, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Duško Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2014. 07:52h

Premijer Milo Đukanović nije želio da komentariše pisanja srpskih tabloida da je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević finansirao kampanje protiv njega, iako je u ranijim prilikama stajao u zaštitu svojih, najčešće kontroverznih prijatelja.

Đukanović je naveo da sa Kneževićem ima "veoma dobru građansku komunikaciju": "Na njega gledam kao na čovjeka koji je ovdje učestvovao u značajnim poslovnim aktivnostima. Nemam saznanja nikakvih o onome što je napisano u tim tesktovima, da li neko drugi ima i da li su ti natpisi rezultat nečega drugog zaista bilo bi neodgovorno s moje strane da spekulišem".

Iz Atlas grupe je nakon toga saopšteno da se u spornim tekstovima aludira na namjere Kneževića da „naruši interese Crne Gore“ „poremeti politički sistem“, da vodi kampanju protiv predsjednika Vlade Crne Gore, posvađa „Đukanovića i Vučića“. „Istina je, međutim, da su se Atlas grupa i njen predsjednik i dok su odnosi Srbije i Crne Gore bilo gotovo u prekidu, zalagali za dobre ekonomske i političke odnose između dvije zemlje.

Ovakve kampanje liče na one iz mračnih 90-ih kada je maltene preko noći bilo moguče uništiti ugled i život ljudi i očigledno je da i danas pojedini mediji to pokušavaju da učine“, naveli su iz Atlas grupe. Iz te grupacije naveli su da će medijska hajka na Atlas grupu, koja je, kako navode načinila štetu u milionima eura biti predmet parničnih postupaka pred domaćim i sudom u Londonu, koji ima mnogo više razvijenu sudsku praksu kada su u pitanju ove vrste sporova, najavljeno je iz te grupacije.

Knežević, kako se navodi, ima pravo na zaštitu svojih prava pred londonskim sudom jer je i britanski državljanin. To se posebno odnosi na onaj dio kompanija Atlas grupacije koji se bavi pružanjem finansijskih usluga u inostranstvu.

Bonus video: