Đukanović: Ne vjerujemo da će oni koji su bili protiv nezavisnosti raditi u korist Crne Gore

Predstojeće izbore Đukanović je ocijenio ozbiljnim političkim iskušenjem za DPS ali i za Crnu Goru
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 14:24h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je na Žabljaku da na predstojećim izborima ne postoji bolja politička ponuda od koalicije "Evropska Crna Gora Milo Đukanović".

Na predizbornoj tribini sa mladim i penzionerima on se pripadnicima trećeg doba zahvalio za dostojanstvo kojim "žive drugo životno poluvrijeme na nivou daleko od poželjnog ali ne realno mogućeg".

Predstojeće izbore Đukanović je ocijenio ozbiljnim političkim iskušenjem za DPS ali i za Crnu Goru.

"DPS želi da sačuva povjerenje građana i nastavi da bude okosnica vlasti i nakon 14. oktobra zato što smatramo svojom odgovornošću da sačuvamo ono što smo zajedno sa svima vama mukotrpno izborili 21.maja 2006. godine".

"Ne vjerujem da ljudi koji su tada bili protiv Crne Gore i zdušno radili protiv toga da se Crnoj Gori da šansa da ostvari nezavisnost, ne vjerujemo da mogu raditi u korist Crne Gore", kazao je Đukanović i ustvrdio da niko ne može ponuditi kvalitetniji život.

Đukanović je kazao da je partija na čijem je čelu pokazala kako se pametno mogu koristiti i razvijati resursi.

"To ćemo znati nastaviti kada se stvore malo bolji uslovi u evropskom okruženju. Ima grešaka u našoj politici. Najmanje griješi onaj ko ništa ne radi. Danas na političkoj sceni Crne Gore imate ljude koji ništa ne rade već su sve svoje misaone kapacitete upregli kako da što neargumentovanije okaljaju DPS i Vladu Crne Gore. Umjesto da se bavimo njima mi se bavimo problemima i odgovorima na njih" kazao je Đukanović.

U kontekstu grešaka pomenuo je neuspjele privatizacije.

"Kroz zakonit postupak prodaje iz stečaja nijesmo došli do najboljih partnera. Žabljaku treba nekoliko velikih hotela ali prave investitore sada nije lako naći. Nastale probleme moramo rješavati kombinacijom stimulativnih i kaznenih mjera. Pitanje žičare se mora rješavati najhitnije, pod bilo kakvim uslovima, mora se naći investitor. Radićemo na unapređenju poljopriovrede", kazao je Đukanović.

On je istakao da se Žabljak razvija na dugoročno osmišljen način. Pomenuo je izgradnju puta Žabljak-Risan, gradnju nekoliko malih hotela kao napredak u turističkoj privredi i projekte regulisanja tretmana otpadnih voda, čvrstog otpada, gradnju sportrske dvorane i strateške planove.

U razgovoru sa prisutnim Žabljačanima ukazao je na potrebu okretanja privatnom biznisu kao načinu zapošljavanja, u okolnostima kada je u ovom gradu svega 600 zaposlenih u odnosu na 660 penzionera.

Tokom posjete Žabljaku Đukanović je boravio u Njegovuđi i Podgori gdje je razgovarao sa mještanima tih sela.

Galerija

Bonus video: