Đukanović ne želi da kaže da li će nakon izbora biti premijer

Premijer je kazao da će u skladu sa novim izborim pravilima Crna Gora biti spremna za izbore najkasnije u septembru i da tu "nema nikakvog spora
114 pregleda 21 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.01.2016. 19:04h

Premijer Milo Đukanović nije želio da odgovori na pitanje da li će biti premijer nakon izbora ako njegova partija pobijedi.

"O tom-potom", kazao je Đukanović u intervjuu televiziji N1.

Premijer je kazao da će u skladu sa novim izborim pravilima Crna Gora biti spremna za izbore najkasnije u septembru i da tu "nema nikakvog spora".

On je dodao da je parlamentarna rasprava pokazala da Demokratska partija socijalista ima ozbiljan fond vrijednih ljudi, sa visokim upotrebnim vrijednostima i političkim i radnim i da će DPS-u biti zadovoljstvo da nakon izbora selektira među članovima onoga koji će imati najviše interesovanja i najviše radne energije da se dalje bavi vladinim poslovima.

Đukanović je rekao da prema istraživanjima javnog mnjenja DPS uživa podršku oko 45 odsto građana Crne Gore i da je interesantan fenomen da stranka na čijem je čelu nikada nije padala ispod 40 odsto popularnosti iako je cijelo vrijeme na vlasti, gdje se suočavala sa teškim izazovima.

Na pitanje da prokomentariše motive kojima se vodila Socijaldemokratska partija (SDP) u odluci "da baš u ovom trenutku napusti vladajuću koaliciju" Đukanović je rekao da se ne bi upuštao u pretpostavke.

"Oslonio sam se na fakta, a fakta su: Socijaldemokratska partija je kao sastavni dio vladajuće koalicije kazala da je ova Vlada 'izgubila politički legitimitet', dakle, da je u pitanju 'tehnička Vlada'. Kazao sam: u redu, hajde da dobijemo pozivnicu za NATO pa ćemo to provjeriti. I ako odgovoran čovjek to sam odmah provjerio. Prethodno sam kazao socijaldemokratama: mislim da bi bio red da sada vi pokrenete inicijativu za ispitivanje povjerenja Vladi, i ako to vi ne uradite to ću ja uraditi. Pošto to oni nijesu uradili ja sam uradio i naravno pokazalo se ono što smo znali i što smo već imali u najavi: oni neće podržati ovu vladu. Oni su, dakle, odlučili da se sele u opoziciju. Koji su motivi – neke o tome oni sude. Ja sam bio apsolutno ubijeđen, samo na bazi rezultata koje smo ostvarili, da će ova Vlada dobiti većinsku podršku", rekao je između ostalog Đukanović.

Bonus video: