Đukanović: Nezadovoljstvo građana je inspiracija za bolji rad

"Građanske proteste na miran način doživljavam kao potvrdu ostvarenog nivoa demokratskog razvoja u Crnoj Gori", rekao je Đukanović
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.04.2012. 15:23h

Za lidera DPS-a Mila Đukanovića protesti širom zemlje očekivana su reakcija na aktuelnu situaciju. Nezadovoljstvo građana, po mišljenju Đukanovića, Vlada bi trebalo da doživi kao inspiraciju za bolji rad.

"Građanske proteste na miran način doživljavam kao potvrdu ostvarenog nivoa demokratskog razvoja u Crnoj Gori i kao očekivanu reakciju na sve što se događa i u širem evropskom kontekstu. Cijela Evropa je pogođena dugotrajućom razarajućom ekonomskom i socijalnom krizom", rekao je Đukanović.

Predsjednik DPS-a smatra da "niko ne može ostati lišen posljedica krize, pa ni Crna Gora".

Po mišljenju Đukanovića, Vlada i državni organi se na primjeren način bore protiv krize

"Sve to mora biti shvaćeno kao inspiracija, prije svega Vladi i drugim institucijama sistema da predano rade na minimiziranju posljedica krize i na brzom stvaranju pretpostavki za definisanje optimističkog scenarija daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja države", rekao je.

Po mišljenju Đukanovića, Vlada i državni organi se na primjeren način bore protiv krize. MANS, Unija slobodnih sindikata i studenti najavili su nove protest na kojima će zatražiti smjenu Vlade.

Bonus video: