Đukanović: Nije Herceg Novi srpska varoš već crnogorski ponos

„Koliko god nam paralo oči ono što smo vidjeli na Cetinju političke vampire ispred parlamenta, ja to smatram vrlo dragocjenim, jer nas je podsjetilo gdje smo danas, a gdje smo mogi biti da je bilo po njihovom„
158 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2017. 22:32h

Naš ulazak u NATO nije naša želja da ratujemo niti da budemo dominantno dio vojnog saveza, naša pripadnost evroatlanskoj alijansi jeste upravo namjera da učvrstimo crnogorsku stabilnost I bezbjednost, da se nikada više na ponovi 1999 - da o nama odlučuju tamo gdje nas nema. Bolje će se o nama odlucivati tamo gdje mi sjedimo, a sjedaćemo od 25. maja u stolici Nato alijanse, poručio je šef demokratske partije socijalista Milo Đukanović u Herceg Novom.

„Koliko god nam paralo oči ono što smo vidjeli na Cetinju političke vampire ispred parlamenta, ja to smatram vrlo dragocjenim, jer nas je podsjetilo gdje smo danas, a gdje smo mogi biti da je bilo po njihovom„ kazao je Đukanović na završnoj konvenciji DPS u Herceg Novomn.

On je kazao da su lideri Demokratskog fronta najveća sramota savremene Crne Gore. "Po prvi put u dugoj i svijetloj istoriji Crne Gore imamo izdajnike koji se ponose svojom izdajom, a najveći grijeh im je što su povjerovali da mogu i imaju pravo da dođu na vlast izazivajući bratoubilački rat“, kazao je Đukanović .

Đukanović je ocjenjujući političke protivnike konstatovao da je SNP neuspješno upravljao Herceg Novim , i od partije koja je imala podršku 40 odsto birača došao u situaciju da teško ostvaruje prelazak izbornog cenzusa. DF je potom nazvao "raspomamljenom četničkom bratijom" “Nije Herceg Novi srpska varoš, već crnogorski ponos“, poručio je je Đukanović.

Za Demokrate je Đukanović konstatovao da se „predstavljaju lažnim sloganom „Pobjede, a ne podjele“, a nastali su na podjelama u matičnoj partiji, SNP-u, a dse njihov nosilac liste "predstavlja u trećem političkom dresu."

Đukanović je kazao da će glavni zadatak u Herceg Novom biti obezbjedjivanje dinamičnog rasta lokalne privrede u zapošljavanje mladih, završetak infrastrukturnih projekata unapređenje zdravstvenih ustanova prije svega Instituta Igalo i Bolnice Meljine, odabir najboljeg partnera za privatizaciju Brodogradilišta.

Nosilac liste Petar Porobić je istakao da DPS želi da vrati Herceg Novi u red prestižnih turističkih destinacija, da će se zalagati za projekte koji su važni za razvoj grada,i da će od Herceg Novog stvoriti centar kulture i napraviti novi crnogorski brend.

Galerija

Bonus video: