Đukanović odlikovao Dživeia

"Ambasador NR Kine, odlikovanje je ocijenio kao čast i priznanje za svoju zemlju, simbol prijateljstva i podsticaj za dalju saradnju .Posebno je naglasio da je Crna Gora postigla izuzetan napredak i uspjeh, vođena promišljenom državnom politikom"
92 pregleda 1 komentar(a)
Cui Dživei, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Cui Dživei, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 06.07.2018. 16:23h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je ambasadora NR Kine Cui Dživeia Ordenom crnogorske zastave II stepena. Priznanje je dodijeljeno za poseban doprinos unapređenju odnosa dvije države, kazao je Predsjednik Đukanović, iskazujući zahvalnost ambasadoru Dživeiu u svoje i u ime svih državnih organa, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika.

"Ambasador NR Kine, odlikovanje je ocijenio kao čast i priznanje za svoju zemlju, simbol prijateljstva i podsticaj za dalju saradnju .Posebno je naglasio da je Crna Gora postigla izuzetan napredak i uspjeh, vođena promišljenom državnom politikom", saopšteno je iz kabineta.

Navode i da je obostrano zaključeno da su dvije države sa dugom tradicijom prijateljskih odnosa, naročito poslednjih godina unaprijedile i dinamizirale saradnju, kako na bilateralnom planu, tako i kroz inicijativu 16+1, te da je istaknut istorijski projekat igradnje auto-puta i rekonstrukcija željeznice, izgradnja vjetroelektrane i teretnih brodova.

"Ove godine, postignut je novi rekord u trgovinskoj razmjeni i stoprocentno uvećan broj kineskih turista. Takođe, veze dvije zemlje dodatno su učvršćene osnivanjem instituta Konfučije, razmjenom studenata i projektom Kina Medica", stoji u saopštenju službe za informisanje predsjednika.

Poručuju da je Đukanović ukazao i na značaj razvojne pomoći Kine Crnoj Gori, osvrnuvši se posebno na projekat rekonstrukcije čuvenog mosta na Đurđevića Tari, a tokom oproštajne posjete ambasadora Dživeia iskazan je interes za razmjenom posjeta na najvišem nivou.

Bonus video: