Đukanović odložio posjetu Jermeniji, telefonom razgovarao sa Sarkisijanom

Kako je saopšteno, Đukanović je upoznao Sarkisijana uspješnom završetku prve faze borbe Crne Gore sa koronavirusom. Istovremeno je, kako je saopšteno, iskazao nadu da će i Jermenija uskoro uspjeti da savlada zdravstvenu krizu
1281 pregleda 2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, odložio je posjetu Jermeniji koja je bila planirana za početak juna , zbog ograničenja putovanja u uslovima trajanja pandemije COVID 19, pa je tim povodom imao telefonski razgovor sa predsjednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, on je zahvalio predsjedniku Sarkasijanu na inicijativi za razgovor i potvrdio zainteresovanost da se posjeta realizuje u terminu nakon stabilizacije situacije i uspostavljanja bezbjednih uslova za putovanja.

Kako je saopšteno, Đukanović je upoznao Sarkisijana uspješnom završetku prve faze borbe Crne Gore sa koronavirusom. Istovremeno je, kako je saopšteno, iskazao nadu da će i Jermenija uskoro uspjeti da savlada zdravstvenu krizu.

Predsjednik Sarkasijan je uz informaciju da brojke o oboljelima u Jermeniji i dalje zabrinjavaju, čestitao Crnoj Gori na postignutim rezultatima.

"Obostrano je iskazano očekivanje da će posjeta predsjednika Đukanovića Jerevanu potvrditi prijateljske odnose dvije države i otvoriti mogućnosti za intenziviranje i produbljivanje ekonomske i ukupne saradnje. Istovremeno, biće to prilika za detaljnije razgovore o obostrano važnim pitanjima", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: