Đukanović: Odnosi Podgorice i Pekinga čvrsta osnovu za saradnju sa novom Vladom

Dževei je Đukanoviću uručio pismo kineskog premijera, Li Kećijanga, u kojem izražava zadovoljstvo višegodišnjom saradnjom i zahvalnost za doprinos promociji i razvoju kinesko – crnogorskih odnosa, kao i jačanju prijateljstva i saradnje između naroda i zemalja, u okviru projekta 16+1, kao i na bilateralnom planu
1 komentar(a)
Cui Dživei, Milo Đukanović, Foto: Dps
Cui Dživei, Milo Đukanović, Foto: Dps
Ažurirano: 15.12.2016. 18:09h

Postignuti rezultati u odnosima Podgorice i Pekinga predstavljaju čvrstu osnovu za odličnu saradnju i sa novom Vladom, ocijenio je lider Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović u razgovoru sa kineskim amabasadorom u Crnoj Gori, Cui Dživeiom.

Dževei je danas Đukanoviću uručio pismo kineskog premijera, Li Kećijanga, u kojem izražava zadovoljstvo višegodišnjom saradnjom i zahvalnost za doprinos promociji i razvoju kinesko – crnogorskih odnosa, kao i jačanju prijateljstva i saradnje između naroda i zemalja, u okviru projekta 16+1, kao i na bilateralnom planu.

„Uz čestitke DPS-u na pobjedi na nedavnim parlamentarnim izborima, Kećijang izražava nadu da će isto tako dobru saradnju nastaviti i sa Vladom premijera, Duška Markovića“, kaže se u saopštenju te partije.

Đukanović je zahvalio Kećijangu na toplim riječima i istakao da "možemo zajedno biti zadovoljni onim što smo postigli u odnosima Podgorice i Pekinga, što predstavlja čvrstu osnovu za odličnu saradnju i sa novom Vladom Crne Gore".

On je zahvalio Dživeiu za lični doprinos pokretanju niza konkretnih inicijativa za realizaciju projekata koji mogu doprinijeti razvoju sjevera Crne Gore.

"Obostrano je izraženo zadovoljstvo što je Luka Bar uvrštena u završni dokument nedavnog Samita 16+1 u Rigi, kao i očekivanje da će to dodatno zainteresovati kineske investitore za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata, prije svega u putnoj infrastrukturi i energetici", kaže se u saopštenju.

Dživei je, kako se navodi, kazao da je zainteresiovan za nastavak kontakta sa Đukanovićem, i za njegov doprinos unapređenju ukupnih odnosa u novom kapacitetu.

Bonus video: