Đukanović: Pozitivna slabi suvereniste

On je na konvenciji koalicije “Evropska Crna Gora” na Cetinju poručio da se na oktobarskim izborima brane političke tekovine referenduma 2006. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2012. 20:41h

Pozitivna Crna Gora formirana je da bi oslabila suverenistički dio biračkog tijela u zemlji, i zapravo je narandžasto krilo Demokratskogi fronta, izjavio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On je na konvenciji koalicije “Evropska Crna Gora” na Cetinju poručio da se na oktobarskim izborima brane političke tekovine referenduma 2006. godine.

“Demokratski front po Beogradu lijepi plakate, pokazujući da se ispod nove parole nalaze stare anticrnogorske namjere u kojima je Crna Gora dio velike Srbije. S druge strane, Pozitivna želi da ugrozi čvrsti suverenistički dio javnosti, jer se pokazalo da u antisrpskom bloku nema dovoljno glasova za reviziju odluke sa referenduma”, kazao je Đukanović.

On je optužio političke konkurente iz Fronta da se zalažu da Crna Gora bude ”27. glasački okrug velike Srbije”, dok je Pozitivnoj zamjerio da danas priča o crnogorskim simbolima iako niko od njenih čelnika nije bio dio pokreta koji je Crnoj Gori vratio nezavisnost.

Đukanović je na Cetinju obećao da će rješavanje problema nezaposlenosti biti prioritet Vlade i da će u naredne četiri godine biti zaposleno 40 hiljada ljudi. On je ocjenio da je Crna Gora prije globalne ekonomske krize iskoristila “samo zrno” potencijala, najavljujući da će Cetinje biti tekući proizvođač crnogorskog identiteta.

Galerija

Bonus video: