Đukanović preuzeo brigu o Ulcinju

Albanske nacionalne partije mogu same da formiraju vlast u Ulcinju, ali se repriza scenarija od prije nekoliko godina sada izvjesno neće dogoditi
2 komentar(a)
Ljoro Nrekić (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljoro Nrekić (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.03.2018. 17:24h

Nova vlast u Ulcinju neće biti formiranana prije predsjedničkih izbora zakazanih za 15. april. To je Vijestima potvrdio šef ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić, navodeći da će do tada teći neformalni pregovori oko formiranja vlasti u najjužnijoj opštini.

"Sada su nam u fokusu predsjednički izbori kako bi pobijedili u prvom krugu. Paralelno, vodićemo razgovore sa našim koalicionim partnerima na republičkom i lokalnom nivou ali ništa u zvaničnoj formi", kazao Nrekić Vijestima.

Na izborima u februaru, DPS i Forca osvojili su po osam mandata, koalicija oko Demokratske partije sedam, DUA i SD po tri, URA dva, Bošnjaška stranka i SDP po jedan mandat. Sa koalicionim partnerima,, DPS ima ukupno 30 od 33 odbornička mjesta koliko broji ulcinjski parlament.

Albanske nacionalne partije mogu same da formiraju vlast u Ulcinju, ali se repriza scenarija od prije nekoliko godina sada izvjesno neće dogoditi.

"DPS diktira tempo razgovora. Sada o Ulcinju brine lično Đukanović", kazao je Vijestima visoki funkcioner jedne albanske partije.

Nagovještaj o formiranju vlasti tek nakon predjsedničkih izbora jasan je znak da DPS prije toga ne želi bilo kakve tenzije u pregovorima koji ih očekuju i koji uprkos optimističkim najavama, neće biti laki. Prema pouzdanim saznanjima Vijesti, lider Force Nazif Cungu nije voljan da lako koalicionom partneru prepusti prvu funkciuju grada.

"A zašto i bi. DPS ima malo više glasova od nas ali isto mandata", kazao je Vijuestima visoki funkcioner Force.

Nrekić je kazao da su dezinformacije da će DPS u Ulcinju napraviti koaliciju bez Force.

"To je u domenu špekulacija jer ništa konkretno nemamo. Takođe, špekulacije su da će DPS i Forca dijeliti mandat predsjednika Opštine. O svemu tome, nakon 15.aprila", kazao je Nrekić.

Bonus video: