Đukanović razgovarao sa predstavnicima dijaspore u Njujorku

Đukanović će danas prisustvovati zvaničnom otvaranju generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine
2744 pregleda 7 komentar(a)
Đukanović sa dijasporom, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Đukanović sa dijasporom, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović po dolasku u Njujork, gdje učestvuje na 74. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao je susret sa predstavnicima dijaspore u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku.

Iz službe za informisanje predsjednika je saopšteno da je Đukanović izrazio zahvalnost prisutnima i cijeloj dijaspori za "lojalnost Crnoj Gori i doprinos stremljenjima naše savremene države", uz konstataciju da i dijaspora predstavlja značajan crnogorski potencijal za blisko bolju budućnost.

Na sastanku je, dodaje se, bilo riječi i o procesima u zemlji i regionu, "u kontekstu integracionih aspiracija, dostizanja evropskih vrijednosti i standarda i povećanja kvaliteta života građana".

Đukanović će danas prisustvovati zvaničnom otvaranju generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine i biće gost na ručku koji za najviše zvaničnike članica UN-a priređuje Antonio Gutereš, kao i na prijemima predsjednika SAD-a Donalda Trampa i Evropskog savjeta Donalda Tuska, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: