Đukanović: Reforma bezbjednosnih službi više nije u fokusu

14 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 10.02.2015. 20:23h

Usvajanjem Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crna Gora će zaokružiti reforme u toj oblasti.

To su, kako prenosi portal RTCG, registrovali i NATO saveznici koji su premijeru Milu Đukanoviću tokom Minhenske konferencije saopštili da pitanje reformi bezbjednosnih službi više nije u fokusu.

Đukanović je untervjuu za emisiju "Izazov" Televizije Crne Gore saopštio da su saveznici, naročito Amerikanci zadovoljni napretkom u toj oblasti.

"Ono što je jako važno da naši partneri, počev od partnera iz Sjedinjenih Američkih Država registruju ozbiljan napredak koji je ostvaren na planu službi bezbjednosti, da se svi sa poštovanjem odnose prema, našoj partnerskoj ulozi, prema kvalitetu partnerske uloge koju ostvarujemo i vjerujem da zbog toga registrujete da to pitanje se više ne potencira kao problem za brzo priljučivanje Crne Gore NATO-u", rekao je Đukanović.

On dodaje da predstoji usvajanje Zakona o ANB-u o čemu se raspravljalo u Parlamentu tokom prethodne nedjelje.

"Time se stvaraju uslovi da možemo brzo ekipirati i menadžment Agencije za nacionalnu bezbjednost, ali treba kazati da ni u ovom trenutku to nije problem. Čini mi se da Agencija jako posvećeno radi na realizaciji ključnih bezbjednosnih prioriteta i ja sam zadovoljan što smo jedno ključno pitanje skinuli sa dnevnog reda", rekao je Đukanović.

Bonus video: