Đukanović: Reformama do evropskog kvaliteta života

Đukanović je novinarima koji u Crnoj Gori borave u sklopu projekta „Otkrijmo Crnu Goru”, kazao da su budućnost države evropske i euroatlantske integracije
0 komentar(a)
Milo Đukanović, novinari EU, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, novinari EU, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 16.06.2014. 20:30h

Evropski kvalitet života cilj je kojem Crnu Goru vode ozbiljno i kvalitetno relizovane društvene reforme i posvećenost daljem ekonomskom napretku, kazao je premijer Milo Đukanović u razgovoru sa novinarima iz država članica EU.

Đukanović je novinarima koji u Crnoj Gori borave u sklopu projekta „Otkrijmo Crnu Goru”, kazao da su budućnost države evropske i euroatlantske integracije.

On je novinare evropskih dnevnih novina, nedjeljnika, radija i agencija podsjetio na priznanja koja Crna Gora dobija od međunarodne zajednice za ostvarene rezultate, što se ogleda i u poziciji koju država ima u procesu pridruživanja EU i očekivanju da postane prva sljedeća članica NATO-a.

“Premijer je iskazao zadovoljstvo rezultatima na savladanim dionicama puta Crne Gore u EU i NATO, ističući da su reforme koje podrazumijeva integracioni proces, prije svega interes Crne Gore i crnogorskog društva”, kaže se u saopštenju Vlade.

Đukanović je rekao da jednako vrijednim Crna Gora smatra i postignuća u oblasti političke stabilnosti i dobrosusjedskih odnosa.

On je sa novinarima razgovarao i o značaju integracija za stabilnost i prosperitet zemalja Jugoistične Evrope.

Đukanović ih je informisao i o prioritetnim zadacima Vlade u oblasti ekonomskog i investicionog razvoja države.

„Evropski kvalitet života, cilj je kojem nas vode ozbiljno i kvalitetno relizovane društvene reforme i posvećenost daljem ekonomskom napretku”, naveo je on.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o ukupnim prilikama u crnogorskom društvu kroz prizmu daljeg toka pregovora sa EU.

Bonus video: