Đukanović se pozdravio sa odlazećim ministrima

"Premijer je ponovio da je apsolutno uvjeren da je ponuda opoziciji da uđe u Vladu korak koji je vlast trebalo da napravi kako bi pokazala odgovoran odnos prema političkoj podjeljenosti, transformisanoj unutar opozicije u nepovjerenje prema institucijama, ali i da je apsolutno uvjeren u izbornu pobjedu, uprkos ustupcima o kojima je riječ"
15 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.05.2016. 19:09h

Premijer Milo Đukanović na današnjoj sjednici Vlade zahvalio se ministrima koji će, u zavisnosti od dogovora opozicije o podjeli mandata, uskoro ustupiti mjesta u interesu realizacije političkog sporazuma.

"Premijer je ponovio da je apsolutno uvjeren da je ponuda opoziciji da uđe u Vladu korak koji je vlast trebalo da napravi kako bi pokazala odgovoran odnos prema političkoj podjeljenosti, transformisanoj unutar opozicije u nepovjerenje prema institucijama, ali i da je apsolutno uvjeren u izbornu pobjedu, uprkos ustupcima o kojima je riječ", saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se dodaje da je Đukanović rekao da je krajnji cilj stvaranje budućoj vladi takvih uslova u kojima ona može normalno funkcionisati "za razliku od Vlade u ovom mandatu koja je veliki dio energije trošila da državu zaštiti od destrukcije i opozicije i opozicije unutar vlasti".

Sporazum o organizovanju slobodnih izbora predviđa da iz redova opozicije budu imenovani ministar unutrašnjih poslova, kao i ministri finansija, poljoprivrede i rada i socijalnog staranja. Takođe očekuje se da uskoro bude imenovan i novi ministar vanjskih poslova i evropskih integracija pošto je dosadašnji, Igor Lukšić, podnio ostavku.

Bonus video: