Đukanović se sreo sa najbogatijim potomkom crnogoskih iseljenika u Argentini

Argentinsko izdanje Forbsa je prošle godine na naslovnoj strani nazvalo Tomaševića majstorom za pravljenje para... Ima prestižni biznis centar u Londonu gdje često boravi, a prvu posjetu će iskoristiti, kako je obećao Đukanoviću, da posjeti Crnu Goru
509 pregleda 15 komentar(a)
Milo Đukanović, federiko tomašević, Foto: Predsjednik.me
Milo Đukanović, federiko tomašević, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 09.12.2018. 19:57h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović po dolasku u Buenos Airesu susreo se na radnom ručku sa jednim od najuspješnijih potomaka crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi Federikom Tomaševićem, čiji je pradjed Slavomir Tomašević doselio u Argentinu još prije Velikog rata, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Tomašević je vlasnik najveće banke u tri države, u Argentini, Paragvaju i Urugvaju, koja je osnovana 1915. godine. Pored banke Puente, veoma uspješno se bavi i distribucijom nafte i gasa, proizvodnjom i izvozom hrane, investicionim fondovima, finansijskim tržištima i nekretninama, a ima i velike posjede zemlje.

Argentinsko izdanje Forbsa je prošle godine na naslovnoj strani nazvalo Tomaševića majstorom za pravljenje para... Ima prestižni biznis centar u Londonu gdje često boravi, a prvu posjetu će iskoristiti, kako je obećao Đukanoviću, da posjeti Crnu Goru.

Đukanović je izražavajući zadovoljstvo susretom i činjenicom da njegova višednevna posjeta Argenini počinje susretom i poznanstvom s tako uspješnim mladim čovjekom crnogorskih korijena, upoznao Tomaševića s dinamičnim ekonomskim i ukupnim razvojem Crne Gore, njenom pozicijom u regionu i uspjesima u procesu evroatlantske i evropske integracije.

Pozvao je Tomaševića da se upozna sa uslovima ulaganja u našu zemlju, uz nadu da će mu uzvratiti gostoprimstvo u najskorije vrijeme.

"Predsjednik će večeras u Ambasadi Crne Gore imati susret s predsjednicima crnogorskih zajednica u ovom dijelu svijeta i počasnim konzulima, kao i članovima nacionalnog Savjeta za dijasporu Crne Gore iz Latinske Amerike. Predsjednik sjutra ima susret s predsjednikom Argentine Maurisom Makrijem, a nakon toga će govoriti na svečanosti povodom dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu prije 220 godina. Na kraju dana će održati predavanje u Savjetu za međunarodne odnose Argentine na temu "Zapadni Balkan i EU nakon Bregzita-pogled iz Crne Gore", saopšteno je iz kabineta redsjednika Crne Gore.

Bonus video: