Đukanović spremio program i sastav Vlade

“Mislim da će danas stići spremnost premijera da izađe pred Skupštinu krajem iduće sedmice"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.11.2012. 17:58h

Mandatar za sastav nove vlade Milo Đukanović je spreman da krajem iduće sedmice obrazloži njen program i sastav, a Kolegijum će utvrditi kada će to biti, rekao je predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić.On je kazao novinarima da je sa budućim premijerom razgovarao o programu nove vlade i da je ocijenjeno da je neophodna kadrovska revizija u Crnoj Gori.“Mislim da će danas stići spremnost premijera da izađe pred Skupštinu krajem iduće sedmice, a dogovorom na Kolegijumu ćemo utvrditi kada će to biti”, kazao je Krivokapić, prenosi Antena M.Upitan da li će biti zamjene ministarskih mjesta između Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, Krivokapić je rekao da o tome nijesu razgovorali sa vladajućom partijom, odnosno sa Đukanovićem. “Tako da još ne znam koje su njegove želje”.“Proveli smo sate u onome što treba da bude krizni program. Moramo se fokusirati na određene tačke i dogovorili smo, mandatar i ja, da je neophodno sveobuhvatnu kadrovsku reviziju napraviti u Crnoj Gori”, kazao je Krivokapić.

Spekulacije oko sastava

Već danima se spekuliše oko sastava nove Vlade, i čini se da će biti dosta promjena u odnosu na prethodnog premijera Igora Lukšića.

Ko se može nadati pozivu Đukanovića: Samo 4 ministra sigurna>>>

Na novim izborima pobjeda crvenog NikšićaOn je rekao da je siguran da bi na ponovnim izborima koalicija za Evropski Nikšić pobijedila u tom gradu.“U Nikšiću je bila reakcija na lošu lokalnu vlast koju je imao DPS-SDP. Ja sam to rekao i tokom kampanje, nijesam se ustručavao. Sasvim je jasno da bi ovaj put bila pobjeda crvenog Nikšića, da tako kažem”, rekao je Krivokapić.On je, komentarišući oslobađajujuću presudu u slučaju deportacije, rekao da ako smo već prihvatili odgovornost moramo naći i krivce.“Očekujem da će po žalbi Tužilaštva postupak ići dalje”, kazao je Krivokapić.

Bonus video: