Đukanović: Spriječimo pijavice da se zakače za tkivo DPS

"Moraćemo u Baru unaprijediti i vodosnabdijevanje, a upoznat sam da su ti problemi nastali zbog nedovoljne kooperativnosti naših koalicionih partnera"
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2014. 19:53h

Predsjednik Demokratske partije Milo Đukanović zamolio je Barane da na izborima bude jača podrška nego prethodnih godina “jer ovog puta izlazimo sami, ne u koaliciji”.

"Još ubjedljivija podrška nam je potrebna da bismo spriječili one koji bi da se kao pijavice zakače za tkivo DPS. Uz takvu podršku možemo preuzeti punu odgovornost za razvoj Bara, kojem će Vlada Crne Gore dati punu podršku jer ovo nije sredina kao bilo koja druga, već simbol crnogorskog razvoja", rekao je Đukanović.

Lider DPS je sa završne partijske konvencije poručio da je autoput “u završnoj fazi potpisivanja ugovora”, te da se “sedmicama mjeri” vrijeme do izlaska građevinara na trasu.

U ovom trenutku, dodao je, u Crnoj Gori se rade projekti turizma vrijedni 3,5 milijarde eura “uključujući i one u Baru”. Đukanović je dodao da se i u Baru mora podržati proizvodnja hrane, jer se godišnje uvozi za 430 miliona eura, od čega 270 miliona ide u zemlje okruženja “i moramo se potruditi da makar taj dio pokrijemo domaćom proizvodnjom”.

"Moraćemo u Baru unaprijediti i vodosnabdijevanje, a upoznat sam da su ti problemi nastali zbog nedovoljne kooperativnosti naših koalicionih partnera (SDP). Kao obavezu prema mojim sportskim prijateljima iz Bara ističem da je jako važno da ovaj grad bude i dalje jedna od najvažnijih adresa Crne Gore na kojima se kreiraju sportski talenti kao najbolji ambasadori naše države, a zaista je neprirodno da Bar nema zatvoreni sportski bazen i na tome ćemo raditi", kazao je Đukanović.

Čelnik DPS je “komplimentirao" dosadašnjoj gradskoj upravi sa Žarkom Pavićevićem na čelu i izrazio uvjerenje da će “nova barska vlast predvođenja Zoranom Srzentićem” nastaviti razvoj Bara”.

Nosilac liste barskog DPS Zoran Srzentić zahvalio je, kako je kazao, svom prijatelju Žarku Pavićeviću na ostvarenim rezultatima u minulih osam godina i kao razvojne prioritete akcentovao turističke komplekse Maljevik i Kraljičina plaža “koji treba da podignu standarde crnogorskog turizma”. Srzentić je najavio gradnju novog vrtića, prijemno-urgentnog bloka u bolnici, kao i da Bar uskoro postaje centar kruzing turizma.

"Sigurno pobjeđujemo jer nas podržavaju građani bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, a imamo najkvaliteniju listu, najsposobnije domaćine i najbolji izborni program koji ćemo u potpunosti realizovati. Izbor u Baru je jednostavan kao na referendumu, mi smo za da, za razvoj, oni su za ne", kazao je dr Srzentić.

Na konvenciji su još govorili i Žarko Pavićević, Anastazija Miranović, Vesna Đokvučić, Jakup Đeljošević, Sonja Stanišljević i Igor Hrvatin.

Galerija

Bonus video: