Đukanović: Stabilno evropskim putem reformskih procesa

Zamjenica generalnog sekretara NATO-a je istakla da cijeni put kojim je premijer poveo Crnu Goru i njene građane i iskazala poštovanje prema uspješnoj liderskoj ulozi koju je imao u prethodnom periodu
5 komentar(a)
Rouz Gotemeler, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Rouz Gotemeler, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 03.11.2016. 08:54h

Crna Gora se stabilno i dinamično kreće evropskim i evroatlantskim putem reformskih procesa i usvajanja temeljnih vrijednosti evroatlantske zajednice, rekao je premijer Milo Đukanović.

On je danas primio zamjenicu generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, nakon nedavnog imenovanja na tu funkciju.

Đukanović je čestitao Gotemeler na izboru i izrazio zahvalnost na inicijativi Alijanse da se ovogodišnja međunarodna terenska vježba održi u Crnoj Gori.

Prema njegovoj ocjeni, to predstavlja još jedan čin priznanja za ostvareni napredak i potvrdu pažnje koju NATO i države članice pridaju Crnoj Gori kao budućoj članici.

"Crna Gora se stabilno i dinamično kreće evropskim i evroatlantskim putem reformskih procesa i usvajanja temeljnih vrijednosti evroatlantske zajednice, što je potvrđeno i na parlamentarnim izborima, na kojima je sačuvana i evropska šansa Zapadnog Balkana", kazao je Đukanović.

Gotemeler je, kako je saopšteno, uputila čestitke za napredak ostvaren u proteklih deset godina od obnove nezavisnosti. "Izrazila je zahvalnost za doprinos Crne Gore globalnoj stabilnosti učešćem u misijama NATO-a".

"Odluka o organizaciji vježbe u Crnoj Gori pokazala je svoju punu opravdanost budući da je načinom i kvalitetom organizacije naša zemlja osim već ranije iskazane posvećenosti, dokazala punu spremnost i kapacitete da preuzme odgovornost za realizaciju složenih aktivnosti Alijanse i partnera", navodi se u saopštenju.

Zamjenica generalnog sekretara NATO-a je istakla da cijeni put kojim je premijer poveo Crnu Goru i njene građane i iskazala poštovanje prema uspješnoj liderskoj ulozi koju je imao u prethodnom periodu.

"Poželjela je uspjeh novoj Vladi, uz očekivanje da se dinamična saradnja nastavi i u narednom periodu, na obostrano zadovoljstvo", kaže se u saopštenju.

Bonus video: