Đukanović u Kini: DPS i Komunistička partija mogu doprinijeti razvoju

„Đukanović je naveo da odnosi Crne Gore i Kine danas prevazilaze dimenziju političkog"
0 komentar(a)
milo đukanović, Foto: Savo Prelević
milo đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2012. 17:00h

Demokratska partija socijalista (DPS) i Komunistička partija Kine mogu zajednički doprinijeti daljem snaženju prijateljskih odnosa, saradnji crnogorskog i kineskog društva, ali i njihovom obostranom razvoju, saopšteno je iz DPS-a.

Predsjednik te stranke Milo Đukanović je, tokom drugog dana zvanične posjete Kini, razgovarao sa stalnim članom komiteta Politbiroa Centralnog komiteta KP, Li Čangčunom.

Đukanović i Li su, kako je saopšteno, izražavajući zadovoljstvo dosadašnjom veoma dobrom saradnjom dvije partije i zemlje, naveli da se nadaju da će saradnja biti intenzivirana.

„Li je pozdravio ulogu koju je DPS tokom svog dugogodišnjeg angažmana na crnogorskoj političkoj sceni imala u razvoju crnogorskog društva i njegovom napretku, ističući da zajedničkim djelovanjem, dvije partije mogu dati veliki doprinos daljem snaženju prijateljskih odnosa i saradnji crnogorskog i kineskog društva, ali i njihovom obostranom društvenom i privrednom razvoju”, kaže se u saopštenju.

Li je, dodaje se, naveo da će Kina i ubuduće nastaviti da se zalaže za ravnopravnost zemalja, bez obzira na njihovu veličinu i broj stanovnika, uz međusobno poštovanje i uvažavanje.

„Đukanović je naveo da odnosi Crne Gore i Kine danas prevazilaze dimenziju političkog, kao i da bi međudržavnu saradnju u narednom periodu trebalo osnažiti i u drugim oblastima, prije svega u oblastima ekonomije, nauke i kulture“, navode iz DPS-a.

Đukanović je, dodaje se, pozdravljajući ekonomski napredak koji je Kina postigla u prethodnom periodu, naglasio značaj multipolarnog razvoja u svijetu.

Bonus video: