Đukanović u mirnijem tonu nastavio kritike na račun medija, opozicije i NVO

Đukanović je ukazao na potrebu moralne obnove našeg društva, ali i ponovio optužbe i uvrede na račun pojedinih poslanika
61 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Milo Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.10.2011. 16:45h

Predsjednik Demokratske partije socijalsita Milo Đukanović ponovio je na izbornoj konferenciji te partije u Beranama optužbe na račun opozicije, nevladinog sektora i medija da "svjesno ili nesvjesno satanizuju investitore", ali je dodao da se u demokratskoj državi protiv toga ne može boriti.

"Nećeno ni gušiti slobodu medija, niti ćemo ograničavati pravo na slobodu mišljenja bilo kog pojedinca. Ali ono što moramo uraditi to je da pojačamo utisak sigurnosti kod investitora, da zaštitimo investitore, da bi se oni ovdje osjetili sigurni, da bi nam pomogli da pokrenemo krupne razvojne projekte bez kojih nećemo obezbijediti onaj ekonomski dinamizam koji je potreban Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

On je u potpuno mirnom tonu i bez euforije ponovio i da je drugi važan zadatak da se nastavi sa državnim utemeljenjem Crne Gore i zaštitom od od napora raznih nacionalističkih centara da se se potre ne samo država, nego i nacionalni i kulturni i vjerski identitet.

"To se ne radi slučajno. To se radi namjerno i sistematično. Jer ideja je da kada se već nije mogao spriječiti referendum, da se sve svede na državnu nezavisnost, da nam se oduzme paravo na posebnost, pa kad već nijeste Crnogorci, nemate svoju kulturu, vjeru, čemu onda dvije srpske države jedna pored druge", kazao je Đukanović.

Ukazao je i na potrebu moralne obnove našeg društva, ali i ponovio optužbe i uvrede na račun pojedinih poslanika koji, kako je rekao, pretvaraju parlament u pozorište, "što je previše i za njegov želudac".

Bonus video: