Đukanović uporan: Pozitivna želi da glasove prenese velikosrpskom Frontu

On je optužio političku konkurenciju da su kamuflirani učesnici političkog maskenbala
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2012. 21:10h

Predsjednik DPS Milo Đukanović ocijenio je na tribini u Baru da “pozitivna partija pokušava da se predstavi kao da su Crnogorci, a žele da zavaraju svaki crnogorski glas i da ga prenesu velikosrpskom Demokratskom Frontu“.

“Ta pozitivna kobajagi ide da osvoji vlast, a najviše ih muči da li ću ja biti premijer. Tvrde da ne bi mijenjali zastavu, grb i himnu, a čovjek koji ih je osnovao i članovi njihovog političkog savjeta su među prvim potpisnicima majske deklaracije o pomirenju u kojoj se predlaže promjena ustava Crne Gore”.

“Momci iz Pozitivne žele se predstaviti kao novi, a zaštitna lica u njihovom savjetu sam zatekao na početku moje političke karijere, a priznaćemo, ni ja nijesam jučerašnji”, rekao je Đukanović na tribini u Baru.

On je optužio političku konkurenciju da su kamuflirani učesnici političkog maskenbala.

“Naši politički pokušavaju da sakriju svoj pravi politički identitet. Na jednom dijelu političke scene Nova više nije Nova, PZP više nije PZP, oni su sada DF, vodi ih čovjek koji nije ni iz PZP ni iz Nove, a odriče se svoje prošlosti. Kaže da nije bio komunista, a bio je ministar u komunističkoj vladi i predavao u Kumrovcu”.

“Kaže da nije bio u DPS-u, a bio je ministar u vladi DPS-a. Kaže da nije bio Miloševićev ambasador, a on ga je zadržao u Rimu protivno volji Crne Gore, za što je zauzvrat branio njegovu genocidnu politiku na Kosovu. Kaže da nije bio ambasador velikosrpskog nacionalizma, a Koštunica ga je ponovo poslao u Rim. A znamo da on nije entuzijasta za obnovu crnogorske državnosti, kao što ni Lekić nije za odbranu crnogorskih državnih interesa”, kazao rekao je Đukanović.

On je dodao da se još pamti kakoje pred referendum Lekić sa „svojim partijskim saborcem Medojevićem i još dvojicom drugih “otišao u Vašington da traži da se Crnoj Gori ne dozvoli pravo na organizovanje referenduma jer bi se navodno tako izgubila stabilnost“.

“Lekić ovu političku utakmicu zapravo čitavo vrijeme koristi kao teren samo za uigravanje jer su njegov cilj predsjednički izbori, ima ambicije da na proljeće 2013 ostvari ono što je nemoguće”, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, “jasno je da i jedni i drugi služe kao dio političkog inžinjeringa koji treba da zadovolji vlastohlepnu politiku i ambicije čovjeka koji sam za sebe kaže da ima podršku 1,5 posto i kojeg iz milošte posljednjih dana zovem Babo Miško”.

“Svi su oni spremni da se igraju sa interesima Crne Gore, pa su spremni i da pod stare dane idu u četnike”, tvrdi Đukanović.

Čelnici DPS apelovali su sinoć na barsku partijsku mrežu da postigne mnogo bolji rezultat od planiranih 11.000 glasova.

“Jako nam je potrebno da osvojimo više od 41 mandata kako bismo imali puni legitimitet” rekao je Đukanović.

Galerija

Bonus video: